Ученици от Брезник научиха за възможностите и перспективите, които предоставя обучението в Минно-геоложкия университет

Представители на Минно-геоложкия университет и „Трейс Рисорсиз“ ЕООД се срещнаха с ученици от 11 и 12 клас от Брезник, за да представят възможностите за обучение и професионална реализация в областта на добивната промишленост. Срещата се състоя днес в брезнишката гимназия, съобщиха организаторите за читателите на Zapadno.com.

Посещението в СУ „Васил Левски“ е част от седмицата на висшето образование, в която фирмата разработваща находището на полезни изкопаеми край Брезник представя информация за водещите университети в България, условията и сроковете за кандидатстване в тях. Представя се и програмата за стипендии и работа, осигурени от фирмата.

Минно-геоложкият университет е единственото висше учебно заведение в страната, което създава кадри за суровинната индустрия. В класациите на учебните заведения по традиция той е сред ВУЗ-овете с най-добра реализация на студентите по специалността, както и с най-висока възвръщаемост на вложените средства за образование, заради високите заплати на специалистите в бранша. В момента в Минно-геоложкия университет има 8 студенти от Брезник. Новите кандидат-студенти могат да се запознаят с условията в образователната институция следващите петък и събота (17 и 18 март), когато се провеждат дни на отворени врати. Тогава ще могат да се запознаят със студенти и преподаватели, да разгледат учебната и лабораторна база, спортния комплекс и общежитията, а също и музея към университета.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...