Ученици от Брезник научиха за възможностите и перспективите, които предоставя обучението в Минно-геоложкия университет

Представители на Минно-геоложкия университет и „Трейс Рисорсиз“ ЕООД се срещнаха с ученици от 11 и 12 клас от Брезник, за да представят възможностите за обучение и професионална реализация в областта на добивната промишленост. Срещата се състоя днес в брезнишката гимназия, съобщиха организаторите за читателите на Zapadno.com.

Посещението в СУ „Васил Левски“ е част от седмицата на висшето образование, в която фирмата разработваща находището на полезни изкопаеми край Брезник представя информация за водещите университети в България, условията и сроковете за кандидатстване в тях. Представя се и програмата за стипендии и работа, осигурени от фирмата.

Минно-геоложкият университет е единственото висше учебно заведение в страната, което създава кадри за суровинната индустрия. В класациите на учебните заведения по традиция той е сред ВУЗ-овете с най-добра реализация на студентите по специалността, както и с най-висока възвръщаемост на вложените средства за образование, заради високите заплати на специалистите в бранша. В момента в Минно-геоложкия университет има 8 студенти от Брезник. Новите кандидат-студенти могат да се запознаят с условията в образователната институция следващите петък и събота (17 и 18 март), когато се провеждат дни на отворени врати. Тогава ще могат да се запознаят със студенти и преподаватели, да разгледат учебната и лабораторна база, спортния комплекс и общежитията, а също и музея към университета.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...