Писателят и деятел на културата Таня Матеева посвети четвъртата си книга “Морето залеза целуна…” на своите родители

В навечерието на Деня на жената – 8 март излезе от печат четвъртата по ред поетична книга
на авторката Таня Матеева от Брезник, носеща заглавието “Морето залеза целуна…”, научи Zapadno.com.

В книгата читателите могат да намерят освен нови стихове и избрано от стихосбирките “Откраднати мигове”, “Синя следа” и “Късчета на душата”. Авторът на издадената стихосбирка “Морето залеза целуна…” я е посветил на своите родители – Иван и Джена.

“В четвъртата си стихосбирка “Морето залеза целуна…” Таня Матеева остава вярна на своето поетично верую – да бъде откровена със своите читатели. Трогателни и покоряващи са добротата и нежността на поетесата, с които тя искрено споделя съкровените си мисли и чувства за живота, за любовта, за майчинството. Трепетите на своята душа тя ще предаде и на читателите си, които ще четат и препрочитат стиховете й, защото те са като песните на птиците – зареждат с обич и мечтания за по-добър, по-чист и по-красив живот.”, пише преподавателят и публицист Петра Ташева за книгата.

Таня Матеева е родена в град Бургас, но дълги години живее и работи в Брезник. Автор е на стихосбирките “Откраднати мигове”, “Синя следа”, “Късчета на душата” и “Морето залеза целуна…”. Работи като секретар в народно читалище “Просвета-1922” в брезнишкото село Бегуновци.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...