Писателят и деятел на културата Таня Матеева посвети четвъртата си книга „Морето залеза целуна…“ на своите родители

В навечерието на Деня на жената – 8 март излезе от печат четвъртата по ред поетична книга
на авторката Таня Матеева от Брезник, носеща заглавието „Морето залеза целуна…“, научи Zapadno.com.

В книгата читателите могат да намерят освен нови стихове и избрано от стихосбирките „Откраднати мигове“, „Синя следа“ и „Късчета на душата“. Авторът на издадената стихосбирка „Морето залеза целуна…“ я е посветил на своите родители – Иван и Джена.

„В четвъртата си стихосбирка „Морето залеза целуна…“ Таня Матеева остава вярна на своето поетично верую – да бъде откровена със своите читатели. Трогателни и покоряващи са добротата и нежността на поетесата, с които тя искрено споделя съкровените си мисли и чувства за живота, за любовта, за майчинството. Трепетите на своята душа тя ще предаде и на читателите си, които ще четат и препрочитат стиховете й, защото те са като песните на птиците – зареждат с обич и мечтания за по-добър, по-чист и по-красив живот.“, пише преподавателят и публицист Петра Ташева за книгата.

Таня Матеева е родена в град Бургас, но дълги години живее и работи в Брезник. Автор е на стихосбирките „Откраднати мигове“, „Синя следа“, „Късчета на душата“ и „Морето залеза целуна…“. Работи като секретар в народно читалище „Просвета-1922“ в брезнишкото село Бегуновци.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...