Писателят и деятел на културата Таня Матеева посвети четвъртата си книга “Морето залеза целуна…” на своите родители

В навечерието на Деня на жената – 8 март излезе от печат четвъртата по ред поетична книга
на авторката Таня Матеева от Брезник, носеща заглавието “Морето залеза целуна…”, научи Zapadno.com.

В книгата читателите могат да намерят освен нови стихове и избрано от стихосбирките “Откраднати мигове”, “Синя следа” и “Късчета на душата”. Авторът на издадената стихосбирка “Морето залеза целуна…” я е посветил на своите родители – Иван и Джена.

“В четвъртата си стихосбирка “Морето залеза целуна…” Таня Матеева остава вярна на своето поетично верую – да бъде откровена със своите читатели. Трогателни и покоряващи са добротата и нежността на поетесата, с които тя искрено споделя съкровените си мисли и чувства за живота, за любовта, за майчинството. Трепетите на своята душа тя ще предаде и на читателите си, които ще четат и препрочитат стиховете й, защото те са като песните на птиците – зареждат с обич и мечтания за по-добър, по-чист и по-красив живот.”, пише преподавателят и публицист Петра Ташева за книгата.

Таня Матеева е родена в град Бургас, но дълги години живее и работи в Брезник. Автор е на стихосбирките “Откраднати мигове”, “Синя следа”, “Късчета на душата” и “Морето залеза целуна…”. Работи като секретар в народно читалище “Просвета-1922” в брезнишкото село Бегуновци.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...