Туристическите борси: Ще се увеличат туристите в България през лятото на 2017 година, 40 % ръст на резервациите по хотели

България е сред най-желаните туристически дестинации. При основните туроператори ръстът на резервациите за предстоящото лято е около от 40 %. Това показват данните от туристическите борси, включително и тази в Берлин, която приключва днес, предаде БНТ.

Изгодните туристически пакети, които са подготвили туроператорите за тази година, привлече много от чужденците да прекарат почивката си в България. Двойно повече са туристите, които вече са направили резервации на предварителните записвания. А за месеците юли и август няма свободни места. През 2017 година най-много туристи България очаква от Европа и Азия. 2017 е годината, за която страната ни вече може да каже, че е развит добре и културният туризъм. Със стартирането на ниско тарифните авиокомпании от началото на годината в момента София и Пловдив са пълни с туристи. Именно културният туризъм и съвременното изкуство привлече повече хора през 2017 година, които ще дойдат да видят страната ни.

Най-търсена и желана туристическа дестинация за прекарване на лятната почивка остава Южното Черноморие. А Бургас се очаква да бъде оживен оттук нататък именно в частта на културния туризъм. Затова трябва да се изгради нагласа и подготовка за целогодишен туризъм.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...