Туристическите борси: Ще се увеличат туристите в България през лятото на 2017 година, 40 % ръст на резервациите по хотели

България е сред най-желаните туристически дестинации. При основните туроператори ръстът на резервациите за предстоящото лято е около от 40 %. Това показват данните от туристическите борси, включително и тази в Берлин, която приключва днес, предаде БНТ.

Изгодните туристически пакети, които са подготвили туроператорите за тази година, привлече много от чужденците да прекарат почивката си в България. Двойно повече са туристите, които вече са направили резервации на предварителните записвания. А за месеците юли и август няма свободни места. През 2017 година най-много туристи България очаква от Европа и Азия. 2017 е годината, за която страната ни вече може да каже, че е развит добре и културният туризъм. Със стартирането на ниско тарифните авиокомпании от началото на годината в момента София и Пловдив са пълни с туристи. Именно културният туризъм и съвременното изкуство привлече повече хора през 2017 година, които ще дойдат да видят страната ни.

Най-търсена и желана туристическа дестинация за прекарване на лятната почивка остава Южното Черноморие. А Бургас се очаква да бъде оживен оттук нататък именно в частта на културния туризъм. Затова трябва да се изгради нагласа и подготовка за целогодишен туризъм.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...