Първо в Zapadno.com! Общинските съветници на Трън отмениха решението за провеждане на референдум за златодобив в района

На извънредно заседание Общински съвет-Трън реши да стопира подготовката за местен референдум за златодобива, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинските съветници имаха три варианта на заседанието си днес: да отменят решение № 38 на общинския съвет от 23 февруари, да изменят решението си и потвърждаване на решението.

В 9-членен състав трънските парламентаристи гласуваха единодушно “за” отмяна на решението си за подготовка за провеждане на местен референдум. Двама от съветници не присъстваха по уважителни причини.

“Знам какво ще последва от това решение в обществото, но ние ще обясним на хората за какво става дума.”, каза Бойчо Харалампиев, временно изпълняващ длъжността председател на Общински съвет-Трън.

Сесията беше свикана заради заповед на областния управител на Перник Васил Михайлов от 7 март. В нея губернаторът е отменил като незаконосъобразно решение № 38 на Общински съвет-Трън от 23 февруари, 2017 година. Решението се отнася до приемане на книжата за референдума. Общественото допитване трябва да се проведе на 26 март и да съвпадне с предсрочните парламентарни избори, но към момента всякакви действия на администрацията в Трън относно референдума са стопирани.

Очаква се в най-кратък срок да се проведе ново заседание във връзка с референдума.

Очаквайте подробности и видео от днешната сесия по-късно през деня на страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...