Съдии от Районния съд на Брезник ще изнасят поредица от лекции на учениците от СУ “Васил Левски” по образователна програма през следващите 3 месеца

Районен съд-Брезник започва лекции за учениците от 7 до 12 клас в местното средно училище “Васил Левски”. Лекциите ще се провеждат всеки вторник до края на учебната година и са част от образователна програма “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, предаде репортер на Zapadno.com.

В 13:20 часа във вторник ще се проведе лекцията, която ще бъде изнесена пред учениците от съдия Роман Николов. Темите, които ще бъдат обсъждани утре в училището ще бъдат: Как можем да защитим правата си чрез съдебните институции, Видове съдебни услуги, Достъп до правосъдие, Как да се предпазим, за да не станем жертва на престъпление, Детско правосъдие, Непълнолетните деца и правосъдието, Жертви и извършители на престъпление.

Програмата се реализира за втора поредна година в град Брезник по споразумение за сътрудничество между Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, съгласувано с Регионално управление на образование-Перник. В инициативата лектори са съдии от Районен съд-Брезник. Лекционният курс се провежда със съдействието на ръководството на СУ “Васил Левски” и класните ръководители.

Лекциите ще се провежда всеки вторник в “Час на класния ръководител”. Графикът е предварително определен. Лекции ще се изнесат на: 14 март, 21 март, 28 март, 30 март, 4 април, 18 април, 25 април, 9 май, 16 май и 30 май. Единствено лекцията в края на месец ще се проведат 2 лекции в една седмица – 28 март (вторник) и 30 март (четвъртък). Темите всеки път ще бъдат различни, а лекторите ще се редуват – един път съдия Роман Николов, а другия път съдия Веселин Хайдушки, който е и председател на Районен съд-Брезник.

Виж също...

1 Response

  1. Анонимен каза:

    Това училище платило ли си е за тези безмислени “новини” и “реклами”?
    Всяка втора новина е свързана със учебния процес, тържества, учителки, “отлични ученици” и т.н… Имам чувството, че училището иска по всякакъв начин да се самоизтъкне чрез вашия сайт. Нямат ли си собствен уеб сайт в който да си пишат новините и разните дейности? Явно, НЕ!!! Вече става твърде нагло и противно от ваша страна! Да не говоря само, че правите “реклама” на това училище, а и на още други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...