Съдии от Районния съд на Брезник ще изнасят поредица от лекции на учениците от СУ “Васил Левски” по образователна програма през следващите 3 месеца

Районен съд-Брезник започва лекции за учениците от 7 до 12 клас в местното средно училище “Васил Левски”. Лекциите ще се провеждат всеки вторник до края на учебната година и са част от образователна програма “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, предаде репортер на Zapadno.com.

В 13:20 часа във вторник ще се проведе лекцията, която ще бъде изнесена пред учениците от съдия Роман Николов. Темите, които ще бъдат обсъждани утре в училището ще бъдат: Как можем да защитим правата си чрез съдебните институции, Видове съдебни услуги, Достъп до правосъдие, Как да се предпазим, за да не станем жертва на престъпление, Детско правосъдие, Непълнолетните деца и правосъдието, Жертви и извършители на престъпление.

Програмата се реализира за втора поредна година в град Брезник по споразумение за сътрудничество между Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, съгласувано с Регионално управление на образование-Перник. В инициативата лектори са съдии от Районен съд-Брезник. Лекционният курс се провежда със съдействието на ръководството на СУ “Васил Левски” и класните ръководители.

Лекциите ще се провежда всеки вторник в “Час на класния ръководител”. Графикът е предварително определен. Лекции ще се изнесат на: 14 март, 21 март, 28 март, 30 март, 4 април, 18 април, 25 април, 9 май, 16 май и 30 май. Единствено лекцията в края на месец ще се проведат 2 лекции в една седмица – 28 март (вторник) и 30 март (четвъртък). Темите всеки път ще бъдат различни, а лекторите ще се редуват – един път съдия Роман Николов, а другия път съдия Веселин Хайдушки, който е и председател на Районен съд-Брезник.

Виж също...

1 Response

  1. Анонимен каза:

    Това училище платило ли си е за тези безмислени “новини” и “реклами”?
    Всяка втора новина е свързана със учебния процес, тържества, учителки, “отлични ученици” и т.н… Имам чувството, че училището иска по всякакъв начин да се самоизтъкне чрез вашия сайт. Нямат ли си собствен уеб сайт в който да си пишат новините и разните дейности? Явно, НЕ!!! Вече става твърде нагло и противно от ваша страна! Да не говоря само, че правите “реклама” на това училище, а и на още други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...