Владимир Каролев: Как се правят туризъм и работни места в Трън с една група туристи за 27 години, които дойдоха от София и дори не спаха на място?

Политикът и икономист Владимир Каролев изказа мнението си относно изкачването на връх Стража от противниците на инвестиционното предложение за златодобив в трънско. Каролев зададе няколко въпроса по темата чрез публикация във Фейсбук профила си, видя Zapadno.com.

“Чудесно начинание, дошли са около 200 “туристи” (според бтв) в Трън. Но видно от фейсбук профилите на някои от “предводителите”, те не са преспали в Трън, а са се върнали в София веднага след като медиите са ги снимали. Та питам аз, изпадналата в демографски и икономически колапс Трънска община, какво е спечелила от тези “туристи”? Нито са яли, нито са спали в нея, качили са един връх и са се снимали за телевизията от него? Как се прави туризъм и работни места в Трън с една група туристи за 27 години, които дойдоха от София и дори не спаха на място? Каква природа се пази от 4000 крайно-бедни хора, които в котловина се отопляват на твърдо гориво и през зимата валят сажди от небето?
P.S. Интересен факт е, че българските общини с развит рудодобив имат много по-голям туристопоток от Трън без рудодобив. P.S. 2. И разбира се зИлените организатори са платили на тивитата да отразят това епохално събитие. Епохално защото ако наистина са отишли 200 души на този връх, това е било за първи и последен път :)”, написа във Фейсбук профила си Владимир Каролев.

В неделя противници и защитници на инвестиционното намерение за златодобив в трънско изкачиха връх Стража или Парамунски връх на Стража планина. С изкачването сдружение “Трън” откри предизборната си кампания за отложения към момента референдум за златодобив. Организаторите въвлякова в начинанието си алпинистът Боян Петров, който по-късно същия ден изкачи Черни връх на планината Витоша заедно с партията на бившия правосъден министър Христо Иванов “Да, България”. Туристическо дружество “Осогово”-Кюстендил също взе участие в похода в защита на трънската природа без да знае истинската цел на изкачването. Припомнете си или прочетете, ако сте пропуснали: РАЗКРИТИЕ! Туристическо дружество „Осогово”-Кюстендил не знае за истинската цел на похода в защита на трънската природа

Защитниците на инвестиционното предложение за златодобив в трънско бяха около 150 миньори от страната и туристи от туристическо дружество “Бунай”-Панагюрище. Те се обявиха и против тенденциозната и манипулативна кампания, която се провежда на територията на община Трън. Изразиха също и притесненията си, че срещу минния бранш се води агресивна и лъжлива кампания, която застрашава целия отрасъл, както и поминъка на стотици хиляди работници и техните семейства.

Владимир Каролев е от Варна, но от 45 години живее в София. Той е завършил УНСС със степен Магистър по „Международни Икономически Отношения” през 1986 година. През 1993 година се дипломира със степен Магистър по „Бизнес Администрация” от Университета на Алберта. Работил е в Института по Икономика и Организация на Металургията като старши консултант; KPMG Barents LLC е бил мениджър и старши мениджър; Изпълнителен директор на инвестиционния фонд ECM. В момента е управляващ съсобственик на Балканска Консултантска Компания, която развива дейност в областта на корпоративните финанси и чуждестранните инвестиции. Преподава „Управление на инвестициите“ в Магистърската програма на City University of Seattle. Владее руски и английски език. Хобитата му са моторните спортове, гмуркане и сноуборд.

Снимка: Личен архив

Виж също...

2 Responses

 1. Шафт каза:

  KPMG същите,които правиха одит на КТБ,Каролев е долна мърша и няма място в България! Предател,лакей на господарите си,пионка долна,но не на конци а на вериги,роб на олигархията и материалното, защо този планинар или там какъвто се опитва да се изпише,не беше на изкачването,а знае колко хора били и кой какво е ял и пил,една долна мижетурка,плужек,а сайта си доказа своето, платен и информационно затъмнен.Светът има всичко необходимо да зодоволи човека,но не и алчността му!

 2. КАКТО ВИНАГИ КАРОЛЕВ СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕН ЗА ЧАС !
  ПУБЛИЧНА ТАЙНА Е ДЕЖУРНОТО КОРПОРАТИВНО ЗАСТЪПНИЧЕСТВО НА КАРОЛЕВ, ОТ КОЕТО ТОЙ ДОБРЕ ПРЕЖИВЯВА, НО АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ДА МИ ПРЕЧИ С КАКВОТО И ДА БИЛО НА МОЯ ЗДРАВОСЛОВЕН И СПОКОЕН ЖИВОТ В ТРЪНСКИЯ БАЛКАН – ТА ДАЖЕ И С НЕГОВИТЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ! А ИНАЧЕ ПО СЪЩЕСТВО СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА
  ПОРЕДНИТЕ ЦИНИЧНИ СПЕКУЛАЦИИ В ДЪРЖАВАТА !
  ДОКАРАНАТА МАСОВКА ОТ ПАНАГЮРИЩЕ В ГРАД ТРЪН, КОЯТО ДА УБЕЖДАВА НАСЕЛЕНИЕТО, ЧЕ ЩЕ ДОСТИГНЕ ДО “РЕНЕСАНСА”, АКО СЕ СЪГЛАСИ С ИНВЕСТИЦИОННОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ОТВАРЯНЕ НА МИНА “ЗЛАТА” Е ЖАЛЪК ТЕАТЪР НА АБСУРДА !
  ПРЕДВИД НА ТОВА, ЧЕ ПРОБЛЕМА ЗАСЯГА НЕ САМО ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАД ТРЪН, А И ПРИЛЕЖАЩИТЕ КЪМ НЕГО СЕЛА В СЛУЧАЙ, ЧЕ МИНАТА БЪДЕ ПРИВЕДЕНА В РАБОТЕН РЕЖИМ И РАДИАЦИЯТА НЯМА КАК ДА СЕ ОГРАНИЧИ САМО В ГРАНИЦИТЕ НА ГРАДА, НИЕ ОСТАВАМЕ С ИЗОСТРЕНО ВНИМАНИЕ И С ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА СЪОТВЕТНИТЕ ПРОТЕСТНИ ДEЙСТВИЯ СРЕЩУ ЗАДАВАЩОТО СЕ ПОРЕДНО БЕЗОБРАЗИЕ И ПРЕДАТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ !
  НЕКА ОЩЕ ОТ СЕГА ДА ЗНАЯТ, КАКТО ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ГРАД ТРЪН, ТАКА И ОБЛАСТНАТА УПРАВА НА ГРАД ПЕРНИК, ЧЕ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ПО СЪЩЕСТВО Е ИЗВЪН КОНТРОЛА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ, НА ТАКИВА ПИШМАН-ГОВОРИТЕЛИ КАТО КАРОЛЕВ И ПРИНАДЛЕЖИ ЗА РЕШАВАНЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И ТО НЕ САМО ОТ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ГРАД ТРЪН !
  ДОБРЕ Е ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ, ЧЕ КЛИЕНТЕЛИСТИТЕ И ТЕЗИ КОИТО СА СЕ ВЪВЕЛИ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ ЗА “ЗЛАТНО” БЪДЕЩЕ, СЛЕД ОТВАРЯНЕ НА МИНА “ЗЛАТА” НЕ СА САМИ В КОСМОСА И ЧЕ ТРЪНСКАТА ТЕРИТОРИЯ И ПРИРОДА Е НАЦИОНАЛНА !
  ПО СИЛАТА НА ТАЗИ ЛОГИКА, РАЗПОРЕДБИТЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА РБЪЛГАРИЯ И ЗАКОНА ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ , РЕФЕРЕНДУМЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ТРАНСФОРМИРАН И В НАЦИОНАЛЕН, ТЪЙ КАТО НАРОДНОТО НЕГОДУВАНИЕ ОТ ОБИРИТЕ НА ЗЛАТО В БЪЛГАРИЯ ОТ КОНЦЕСИОНЕРИТЕ Е НА РЪБА ДА ПРЕРАСНЕ В ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ С НЕПРЕДВИДИМИ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ КОЕТО ВИСОКОПЛАТЕНАТА ТРЪНСКА АГИТКА, КАКТО И ПОРЕДНИТЕ ФИНАНСОВИ АКУЛИ, НАТОЧИЛИ ЗЪБИ ЗА ОТВАРЯНЕТО НА МИНА “ЗЛАТА” МОЖЕ И ДА СЕ ВИДЯТ В ЧУДО !
  ВРЕМЕТО НА ПОПУЛИСТКИТЕ ПИРУЕТИ И УЛИЧНИ ПОРЪЧКОВИ СПЕКТАКЛИ, С ЦЕЛ МАНИПУЛИРАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО – ЗАВЪРШИ ! ОСТАВЯМЕ БЕЗ АПЛАОЗ “ТУРНЕТО” НА ПАНАГЮРЦИ И СЕ КОНЦЕНТРИРАМЕ КЪМ ПРИЛАГАНЕТО НА ВСИЧКИ ЗАКОНОВИ МЕРКИ И ПРОТЕСТИ, В ЗАЩИТА НА ТРЪНСКАТА ПРИРОДА И СПОКОЙНИЯТ ЖИВОТ НА ХОРАТА ПО МЕСТА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...