Международни наблюдатели от Румъния, Македония и представители на трънска и брезнишка администрации се включиха в дистанционното обучение на РИК

Централната избирателна комисия проведе дистанционно обучение на Районната избирателна комисия Перник и секретарите на шестте общини, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

В обучението се включиха и представители на областна администрация, ТЗ ГРАО, РД ПБЗН, ОД на МВР Перник, „Информационно обслужване” АД, както и международни наблюдатели от Република Македония и Румъния. Непосредствено след приключване на обучението, областният управител проведе работна среща с организационно-техническия щаб по подготовка и провеждане на предстоящите парламентарни избори. На нея се акцентира върху организацията на извозването на СИК, редът за минаване от отделните общини при приемане на протоколите от Районната избирателна комисия Перник, в нощта след приключване на изборния ден.

“Наша задача като държавна администрация е да координираме дейността на институциите, да подпомогнем организационно-техническата подготовка и  да гарантираме нормалното протичане на изборите, за да няма никакво съмнение в тяхната легитимност”, каза Михайлов.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...