Международни наблюдатели от Румъния, Македония и представители на трънска и брезнишка администрации се включиха в дистанционното обучение на РИК

Централната избирателна комисия проведе дистанционно обучение на Районната избирателна комисия Перник и секретарите на шестте общини, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

В обучението се включиха и представители на областна администрация, ТЗ ГРАО, РД ПБЗН, ОД на МВР Перник, „Информационно обслужване” АД, както и международни наблюдатели от Република Македония и Румъния. Непосредствено след приключване на обучението, областният управител проведе работна среща с организационно-техническия щаб по подготовка и провеждане на предстоящите парламентарни избори. На нея се акцентира върху организацията на извозването на СИК, редът за минаване от отделните общини при приемане на протоколите от Районната избирателна комисия Перник, в нощта след приключване на изборния ден.

“Наша задача като държавна администрация е да координираме дейността на институциите, да подпомогнем организационно-техническата подготовка и  да гарантираме нормалното протичане на изборите, за да няма никакво съмнение в тяхната легитимност”, каза Михайлов.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...