Община Брезник: Със затопляне на времето започва почистване на канала от улица “Ангел Коцелянов” до улица “Цвета Лумбарова” в Брезник

Почистване на канала ще започне в участъка от улица “Ангел Коцелянов” до улица “Цвета Лумбарова” в град Брезник. Дейностите по премахване на боклуците от речното корито ще започнат, когато метеорологичните условия са благоприятни, предаде репортер на Zapadno.com.

До 23 март Община Брезник трябва да приведе във вид речните корита в града и населените места в общината, тъй като след тази дата инспектори на РИОСВ-Перник ще започнат проверки. Ако инспекторите констатират замърсяване на Община Брезник ще бъдат наложени актове.

“Навсякъде, където има замърсяване по реката ще минем с колеги и ще направим оглед. Той ще започне в началото на следващата седмица, съответно където има нужда и в зависимост от възможностите ни ще изпратим хора да почистят участъците. Битовите отпадъци като стириопор, бутилки и други ги събираме на ръка в чували и ги изпращаме за извозване до регионалното депо. В реката има отпадъци от мебели, строителни такива и по-големи. Всичко се изважда с помощта на кран.”, каза Детелина Виденова – експерт в дирекция “Териториално и селищно устройство и Евроинтеграция“ в Община Брезник. Експертът допълни, че 90 % от отпадъците в реката са битови. Около една или две седмици ще протече почистването на канала в Брезник.

“Когато констатираме някъде отпадък ние трябва да го съберем. Отстрани покрай пътищата в селата се изсипват строителни отпадъци.”, каза още Детелина Виденова. Тя изрази тревога, че постоянно се замърсяват речните корита и участъци около пътищата в брезнишко. Апелът на експерта е да се използват съдовете за смет за изхвърляне на отпадъци.

Почистването от боклуци в общината се извършва целогодишно. Администрацията работи и по сигнали на кметове, кметски наместници и жители, които са забелязали нерегламентирани сметища или изхвърлени боклуци.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...