Темида осъди „Гранична полиция“-Драгоман да заплати 510 лева на трънски граничен полицай, неправомерно наказан заради изчезнал мобилен телефон на сирийка

Регионална дирекция „Гранична полиция“-Драгоман е осъдена да отмени заповед за дисциплинарно наказание и да заплати 510 лева на командир в група „Охрана на държавната граница“ на Гранично полицейско управление-Трън. Това става ясно от решение на Административен съд-Перник излязло на 13 март, научи Zapadno.com.

На 7 септември, 2016 година с молба до „Гранична полиция“-Драгоман сирийка се оплакала, че след задържане в Гранично полицейско управление-Трън и изчезнал мобилния телефон. Директорът на драгоманската гранична полиция разпоредил проверка по случая. В продължение на около 2 месеца се води разследване. На 21 ноември, 2016 година директорът на “Гранична полиция”-Драгоман налага дисциплинарно наказание „Писмено предупреждение“ на граничния полицай от управлението в Трън, който е извършил проверка на сирийката. Според заповедта граничният полицай не е извършил служебните си задължения, въз основа на което е изчезнал мобилен апарат на задържано лице.

Казусът е докладван и разглеждан в Районна прокуратура-Трън. Административният съд в Перник отменя решението за дисциплинарното наказание и осъжда „Гранична полиция“-Драгоман да заплати на трънския граничен полицай съдебните разноски по делото. Решението на съда може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...