Темида осъди „Гранична полиция“-Драгоман да заплати 510 лева на трънски граничен полицай, неправомерно наказан заради изчезнал мобилен телефон на сирийка

Регионална дирекция „Гранична полиция“-Драгоман е осъдена да отмени заповед за дисциплинарно наказание и да заплати 510 лева на командир в група „Охрана на държавната граница“ на Гранично полицейско управление-Трън. Това става ясно от решение на Административен съд-Перник излязло на 13 март, научи Zapadno.com.

На 7 септември, 2016 година с молба до „Гранична полиция“-Драгоман сирийка се оплакала, че след задържане в Гранично полицейско управление-Трън и изчезнал мобилния телефон. Директорът на драгоманската гранична полиция разпоредил проверка по случая. В продължение на около 2 месеца се води разследване. На 21 ноември, 2016 година директорът на “Гранична полиция”-Драгоман налага дисциплинарно наказание „Писмено предупреждение“ на граничния полицай от управлението в Трън, който е извършил проверка на сирийката. Според заповедта граничният полицай не е извършил служебните си задължения, въз основа на което е изчезнал мобилен апарат на задържано лице.

Казусът е докладван и разглеждан в Районна прокуратура-Трън. Административният съд в Перник отменя решението за дисциплинарното наказание и осъжда „Гранична полиция“-Драгоман да заплати на трънския граничен полицай съдебните разноски по делото. Решението на съда може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...