Колоездачен клуб “Велосити” с мащабна акция срещу невъзпитаните хора – пролетно почистване на боклуците покрай пътя София-Перник-Брезник

Колоездачен клуб от София организира пролетно почистване покрай пътя София – Брезник с велосипеди, научи Zapadno.com.

Инициативата е на клуб “Велосити” и цели да се почисти боклукът покрай пътя в отсечката София – Владая – Перник – Мещица – Брезник. Общата дължина на маршрута в едната посока е 44 километра. Ентусиастите ще тръгнат на 9 април в 8 часа с велосипеди от края на велоалеята на булевард “Цар Борис III” до автогара “Овча Купел”. Крайната точка на велосипедистите и инициативата е центъра на град Брезник.

“На всички сигурно ни е писнало да пътуваме някъде, независимо дали с автомобил или колело и да гледаме покрай пътя изхвърлени боклуци от необразовани и невъзпитани хора, вместо да се наслаждаваме на природата. Точно поради тази причина искаме да приканим всички колоездачи от София, Перник и региона да се включат заедно с нас и да почистим отсечката София – Перник – Брезник, понеже положението там е наистина плачевно. Ако успеем да се съберем повече хора, можем да потеглим различни групи по няколко лъча. Идеята е да караме колелата си, спираме и пълним торбички с всичкия боклук от двете страни на пътя, останалите изчистват малко по-напред, като зад нас пътува бус, в който се събират торбите с боклука.  Можем да осигурим колкото е нужно повече бусове за целта, ако се съберем достатъчно доброволци. Също така смятаме чрез спонсори да осигурим почерпка и кетъринг за всички участници в крайната точка. Целта е да изчистим поне 100 километра разстояние. Нека покажем, че колоездачите сме социално отговорна част от обществото и искаме по-чист, приятен и екологичен начин на живот за всички.”, споделят за почистването от “Велосити” в социалната мрежа Фейсбук.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...