Колоездачен клуб “Велосити” с мащабна акция срещу невъзпитаните хора – пролетно почистване на боклуците покрай пътя София-Перник-Брезник

Колоездачен клуб от София организира пролетно почистване покрай пътя София – Брезник с велосипеди, научи Zapadno.com.

Инициативата е на клуб “Велосити” и цели да се почисти боклукът покрай пътя в отсечката София – Владая – Перник – Мещица – Брезник. Общата дължина на маршрута в едната посока е 44 километра. Ентусиастите ще тръгнат на 9 април в 8 часа с велосипеди от края на велоалеята на булевард “Цар Борис III” до автогара “Овча Купел”. Крайната точка на велосипедистите и инициативата е центъра на град Брезник.

“На всички сигурно ни е писнало да пътуваме някъде, независимо дали с автомобил или колело и да гледаме покрай пътя изхвърлени боклуци от необразовани и невъзпитани хора, вместо да се наслаждаваме на природата. Точно поради тази причина искаме да приканим всички колоездачи от София, Перник и региона да се включат заедно с нас и да почистим отсечката София – Перник – Брезник, понеже положението там е наистина плачевно. Ако успеем да се съберем повече хора, можем да потеглим различни групи по няколко лъча. Идеята е да караме колелата си, спираме и пълним торбички с всичкия боклук от двете страни на пътя, останалите изчистват малко по-напред, като зад нас пътува бус, в който се събират торбите с боклука.  Можем да осигурим колкото е нужно повече бусове за целта, ако се съберем достатъчно доброволци. Също така смятаме чрез спонсори да осигурим почерпка и кетъринг за всички участници в крайната точка. Целта е да изчистим поне 100 километра разстояние. Нека покажем, че колоездачите сме социално отговорна част от обществото и искаме по-чист, приятен и екологичен начин на живот за всички.”, споделят за почистването от “Велосити” в социалната мрежа Фейсбук.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...