Мъж продал дърва за огрев на брезничанка отърва глоба от 50 лева от Регионална дирекция по горите – Кюстендил с решение на Районен съд-Брезник

Административният съд в Перник остави в сила решение на Районен съд-Брезник за отмяна на наказателно постановление от Регионална дирекция по горите – Кюстендил на търговец на дърва за огрев. Делото е свършено вчера в Административен съд-Перник, сочи справка на Zapadno.com.

Наказателното постановление е издадено от директора на Регионална дирекция по горите – Кюстендил на 12 февруари, 2016 година. Чрез него институцията е наложила глоба от 50 лева заради продажба на дърва без контролна горска марка, производствена и общинска марка и без превозен билет. Случаят е от 12 ноември, 2015 година, когато търговецът продал 3 кубика дърва за огрев на брезничанка. Дървата били слива и акация.

Впоследствие Районен съд-Брезник е установил, че притежава възстановена земеделска земя и твърди, че дървесината е добита от нея. Възоснова на това и на писмени и гласни доказателства съдът намира като незаконосъобразно наказателното постановление. Решението на съдебната институция е от 14 декември, 2016 година.

Решението на Административния съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...