Мъж продал дърва за огрев на брезничанка отърва глоба от 50 лева от Регионална дирекция по горите – Кюстендил с решение на Районен съд-Брезник

Административният съд в Перник остави в сила решение на Районен съд-Брезник за отмяна на наказателно постановление от Регионална дирекция по горите – Кюстендил на търговец на дърва за огрев. Делото е свършено вчера в Административен съд-Перник, сочи справка на Zapadno.com.

Наказателното постановление е издадено от директора на Регионална дирекция по горите – Кюстендил на 12 февруари, 2016 година. Чрез него институцията е наложила глоба от 50 лева заради продажба на дърва без контролна горска марка, производствена и общинска марка и без превозен билет. Случаят е от 12 ноември, 2015 година, когато търговецът продал 3 кубика дърва за огрев на брезничанка. Дървата били слива и акация.

Впоследствие Районен съд-Брезник е установил, че притежава възстановена земеделска земя и твърди, че дървесината е добита от нея. Възоснова на това и на писмени и гласни доказателства съдът намира като незаконосъобразно наказателното постановление. Решението на съдебната институция е от 14 декември, 2016 година.

Решението на Административния съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...