Почти 5 хиляди читатели са преминали през библиотеката към читалище “Просвещение-1870” в Брезник за 2016 година, 445 от тях са новозаписали се

Библиотеката към народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник разполага с фонд от 72300 тома художествена, научна и справочна литература. През 2016 година в библиотеката са постъпили 123 нови книги, от които 12 са закупени, а останалите 111 са дарения от издателства и частни колекции на читатели, предаде репортер на Zapadno.com.

През 2016 година в институцията са записани 445 нови читатели. Голяма част от тях са деца и ученици от горния курс на обучение. Също така голям процент от възрастните читатели са безработни. Посещенията за изминалата година са 4863, голяма част от тях са в компютърния клуб, с който библиотеката разполага и предоставя на читателите си. Заетата литература за 2016 година е 3754 тома.

В брезнишката библиотека се изготвят покани за чествания и изяви, сценарии за мероприятия, рецитали, компютърна и предпечатна подготовка на книги с краеведско съдържание. Институцията си сътрудничи с детска градина “Брезица” и СУ “Васил Левски” чрез беседи и групови посещения.

“През изминалата година бяха изготвени пет презентации: “Великденска традиция”, “Ден на християнското семейство”, “Рационалното хранене на децата и учениците” – представена пред учениците от 9 клас и “Брезник – туристическа дестинация” за учениците от 10 клас.”, съобщиха от библиотеката.

Проблем, който среща библиотеката е невъзможността да бъде отоплен компютърния клуб през зимния сезон. В студените месеци клубът не работи, въпреки че има голям интерес към него.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...