Почти 5 хиляди читатели са преминали през библиотеката към читалище “Просвещение-1870” в Брезник за 2016 година, 445 от тях са новозаписали се

Библиотеката към народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник разполага с фонд от 72300 тома художествена, научна и справочна литература. През 2016 година в библиотеката са постъпили 123 нови книги, от които 12 са закупени, а останалите 111 са дарения от издателства и частни колекции на читатели, предаде репортер на Zapadno.com.

През 2016 година в институцията са записани 445 нови читатели. Голяма част от тях са деца и ученици от горния курс на обучение. Също така голям процент от възрастните читатели са безработни. Посещенията за изминалата година са 4863, голяма част от тях са в компютърния клуб, с който библиотеката разполага и предоставя на читателите си. Заетата литература за 2016 година е 3754 тома.

В брезнишката библиотека се изготвят покани за чествания и изяви, сценарии за мероприятия, рецитали, компютърна и предпечатна подготовка на книги с краеведско съдържание. Институцията си сътрудничи с детска градина “Брезица” и СУ “Васил Левски” чрез беседи и групови посещения.

“През изминалата година бяха изготвени пет презентации: “Великденска традиция”, “Ден на християнското семейство”, “Рационалното хранене на децата и учениците” – представена пред учениците от 9 клас и “Брезник – туристическа дестинация” за учениците от 10 клас.”, съобщиха от библиотеката.

Проблем, който среща библиотеката е невъзможността да бъде отоплен компютърния клуб през зимния сезон. В студените месеци клубът не работи, въпреки че има голям интерес към него.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...