349 човека от община Брезник и 447 човека от община Трън са получили хранителни помощи от първия транш на Българския червен кръст

Голяма част от жителите на общините Брезник и Трън, които имат право на помощи са получили хранителни продукти от Българския червен кръст, предаде репортер на Zapadno.com.

349 човека от Брезник и региона са получили хранителни помощи от БЧК от 361 правоимащи. В трънско 447 човека са получили от помощите от първия транш. Висок процент на раздаване и отговорност на раздаващите отговорници и доброволци на временни пунктове са констатирали от БЧК-Перник.

“Раздаващите хранителни помощи са посещавали и малките населени места, знаете какво беше времето и за мен беше голяма изненада, че се постигна висок процент на раздаване. До момента за цялата пернишка област процентът по изпълняемост на тази програма е около 80 %. Гордея се с това, което постигнахме, но то не е постигнато само от нас. То е постигнато и благодарение на прекрасните партньорски взаимоотношения с местната власт.”, каза Наталия Минева, директор на секретариата на областната организация на БЧК-Перник.

До момента по неофициални данни 4186 души от областта са получили хранителни помощи.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...