349 човека от община Брезник и 447 човека от община Трън са получили хранителни помощи от първия транш на Българския червен кръст

Голяма част от жителите на общините Брезник и Трън, които имат право на помощи са получили хранителни продукти от Българския червен кръст, предаде репортер на Zapadno.com.

349 човека от Брезник и региона са получили хранителни помощи от БЧК от 361 правоимащи. В трънско 447 човека са получили от помощите от първия транш. Висок процент на раздаване и отговорност на раздаващите отговорници и доброволци на временни пунктове са констатирали от БЧК-Перник.

“Раздаващите хранителни помощи са посещавали и малките населени места, знаете какво беше времето и за мен беше голяма изненада, че се постигна висок процент на раздаване. До момента за цялата пернишка област процентът по изпълняемост на тази програма е около 80 %. Гордея се с това, което постигнахме, но то не е постигнато само от нас. То е постигнато и благодарение на прекрасните партньорски взаимоотношения с местната власт.”, каза Наталия Минева, директор на секретариата на областната организация на БЧК-Перник.

До момента по неофициални данни 4186 души от областта са получили хранителни помощи.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...