Гьолове за напояване на селскостопански животни набръчкаха асфалта на пътя Перник-Брезник, между Мещица и отклонението за Расник – ВИДЕО + СНИМКИ

Изкуствено създадени гьолове за напояване на селскостопански животни причиниха неравностите на асфалта по пътя Перник-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

От петъчното утро работници на фирма за пътно поддържане подготвят терена около шосето на път ІІ-63, който е част от Републиканската пътна мрежа и се поддържа от Агенция “Пътна инфраструктура”. Миналата година животновъд от пернишкото село Мещица прокопал дупки в нивите до пътя Перник-Брезник, между края на населеното място и ЖП надлеза. Малка река, която се стича от съседното село Расник пълни с вода гьоловете.

“Това е най-ниската точка в района. Тук се събира водата на една баричка от село Расник. Досега не се е случвал подобен проблем по шосето в тази отсечка.”, каза ръководителят на екипа, който ще ремонтира пътя.

Служителите от фирмата за пътно поддържане ще работят на няколко етапа: отводняване на канавката, изграждане на дренаж, полагане на бетонни корита и полагане на нов асфалт в компрометирания участък.

Между изкуствените мини езерца и пътя има прокопан канал, който води към отводнителна система минаваща под шосето. Не са поставени бетонни корита на прокопания канал. Това е и причината натрупалата се вода след обилни валежи и снеготопене от малката река и гьоловете да навлезе под пътя.

“Човекът е частник, а земята там е негова. Той има животни и ги напоява с водата от там.”, каза кметът на село Мещица Деян Станимиров.

Багерът, който почиства затлачения с вода и тиня канал ще работи, както в нивата, така и на част от платното за движение. Временно движението в района ще се извършва в едната лента. Шофьорите пътуващи от Перник към Брезник ще трябва да изчакват, ако в насрещното движение има преминаващ автомобил. Указателни табели и знаци ще сигнализират за временната промяна в движението.

“До края на март, тази година ще се извършват дейности, свързани с подобряване на отводняването на второкласния път II-63 Перник – Брезник в района на село Мещица. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и съобразена скорост, спазвайки стриктно пътната сигнализация в участъка от пътя.”, казаха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Вижте как се извършват строително-ремонтните дейности във видеото и снимките на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...