Гьолове за напояване на селскостопански животни набръчкаха асфалта на пътя Перник-Брезник, между Мещица и отклонението за Расник – ВИДЕО + СНИМКИ

Изкуствено създадени гьолове за напояване на селскостопански животни причиниха неравностите на асфалта по пътя Перник-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

От петъчното утро работници на фирма за пътно поддържане подготвят терена около шосето на път ІІ-63, който е част от Републиканската пътна мрежа и се поддържа от Агенция “Пътна инфраструктура”. Миналата година животновъд от пернишкото село Мещица прокопал дупки в нивите до пътя Перник-Брезник, между края на населеното място и ЖП надлеза. Малка река, която се стича от съседното село Расник пълни с вода гьоловете.

“Това е най-ниската точка в района. Тук се събира водата на една баричка от село Расник. Досега не се е случвал подобен проблем по шосето в тази отсечка.”, каза ръководителят на екипа, който ще ремонтира пътя.

Служителите от фирмата за пътно поддържане ще работят на няколко етапа: отводняване на канавката, изграждане на дренаж, полагане на бетонни корита и полагане на нов асфалт в компрометирания участък.

Между изкуствените мини езерца и пътя има прокопан канал, който води към отводнителна система минаваща под шосето. Не са поставени бетонни корита на прокопания канал. Това е и причината натрупалата се вода след обилни валежи и снеготопене от малката река и гьоловете да навлезе под пътя.

“Човекът е частник, а земята там е негова. Той има животни и ги напоява с водата от там.”, каза кметът на село Мещица Деян Станимиров.

Багерът, който почиства затлачения с вода и тиня канал ще работи, както в нивата, така и на част от платното за движение. Временно движението в района ще се извършва в едната лента. Шофьорите пътуващи от Перник към Брезник ще трябва да изчакват, ако в насрещното движение има преминаващ автомобил. Указателни табели и знаци ще сигнализират за временната промяна в движението.

“До края на март, тази година ще се извършват дейности, свързани с подобряване на отводняването на второкласния път II-63 Перник – Брезник в района на село Мещица. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и съобразена скорост, спазвайки стриктно пътната сигнализация в участъка от пътя.”, казаха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Вижте как се извършват строително-ремонтните дейности във видеото и снимките на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...