Почетният гражданин на Трън бригаден генерал Боян Ставрев е удостоен с висше държавно отличие – орден „За военна заслуга“ първа степен

Бригаден генерал и доскорошен командир на Националната гвардейска част Боян Ставрев е удостоен с висше държавно отличие – орден „За военна заслуга“ първа степен, научи Zapadno.com.

Бригадният генерал получи отличието на церемония в президентството, която се е състояла на 13 януари, тази година. Експрезидентът Росен Плевнелиев връчил ордена на бригаден генерал Боян Ставрев, редом с други отличия на генерали от Министерство на отбраната.

Боян Ставрев е роден е през 1958 година в трънското село Лева река. През 1980 година завършва випуск „Асеновски – 1980“ на Висшето народно военно училище „Васил Левски“ във Велико Търново с профил „Мотострелкови“, а през 1989 година и Командно-щабния факултет на Военната академия в София. Първоначално е командир на взвод, а след това и на рота. Бил е командир на Отделен мотострелкови батальон на девета танкова бригада в Горна Баня. Известно време е помощник-началник на отдел в канцеларията на началника на Генералния Щаб на Българската армия. От 2002 до 2008 година е заместник-командир на Националната гвардейска част. През 2006 година завършва курс „Стратегическо ръководство на отбраната и Въоръжените сили“ във Военната академия. В периода 1 юни 2008 – 12 декември 2016 година е командир на Националната гвардейска част. След това излиза в запас. Почетен гражданин на град Трън от 2016 година с решение на Общински съвет-Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...