Почетният гражданин на Трън бригаден генерал Боян Ставрев е удостоен с висше държавно отличие – орден „За военна заслуга“ първа степен

Бригаден генерал и доскорошен командир на Националната гвардейска част Боян Ставрев е удостоен с висше държавно отличие – орден „За военна заслуга“ първа степен, научи Zapadno.com.

Бригадният генерал получи отличието на церемония в президентството, която се е състояла на 13 януари, тази година. Експрезидентът Росен Плевнелиев връчил ордена на бригаден генерал Боян Ставрев, редом с други отличия на генерали от Министерство на отбраната.

Боян Ставрев е роден е през 1958 година в трънското село Лева река. През 1980 година завършва випуск „Асеновски – 1980“ на Висшето народно военно училище „Васил Левски“ във Велико Търново с профил „Мотострелкови“, а през 1989 година и Командно-щабния факултет на Военната академия в София. Първоначално е командир на взвод, а след това и на рота. Бил е командир на Отделен мотострелкови батальон на девета танкова бригада в Горна Баня. Известно време е помощник-началник на отдел в канцеларията на началника на Генералния Щаб на Българската армия. От 2002 до 2008 година е заместник-командир на Националната гвардейска част. През 2006 година завършва курс „Стратегическо ръководство на отбраната и Въоръжените сили“ във Военната академия. В периода 1 юни 2008 – 12 декември 2016 година е командир на Националната гвардейска част. След това излиза в запас. Почетен гражданин на град Трън от 2016 година с решение на Общински съвет-Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...