Увеличават се издадените риболовни билети в брезнишко за 2016 година, сред най-посещаваните от рибари язовири са Слаковци, Красава и Ярловци

Драстично са се увеличили издадените риболовни билети от ловно-рибарско сдружение “Сокол” в Брезник за последните няколко години, предаде репортер на Zapadno.com.

През изминалата 2016 година са издадени 96 риболовни билета в сдружение “Сокол”. Две години по-рано, през 2015 година издадените билети са били 61, а през 2014 година броят им е бил 63.

“В град Трън риболовни билети не се издават. Жителите на общината закупуват билетите си в Брезник или Перник. Много от жителите на община Брезник закупуват билетите си в Перник, така че цифрите в никакъв случай не са определящи за броя на риболовците в района.”, каза Ирина Стоева, главен специалист “Административно обслужване” в отдел “Рибарство и контрол Западна България” на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

През 2016 година в брезнишко се е провело детско риболовно състезание, организирано от ловно-рибарско сдружение “Сокол”. Сред най-предпочитани места за риболов в района са река Конска и язовирите Слаковци и Красава.

“По мнение на клиенти – риболовци, най-посещаваните водоеми в района са язовирите Слаковци, Красава (Банкова махала) и язовир Ярловци в община Трън. Река Конска е също обект на активен риболов.”, допълни Ирина Стоева от ИАРА.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...