Увеличават се издадените риболовни билети в брезнишко за 2016 година, сред най-посещаваните от рибари язовири са Слаковци, Красава и Ярловци

Драстично са се увеличили издадените риболовни билети от ловно-рибарско сдружение “Сокол” в Брезник за последните няколко години, предаде репортер на Zapadno.com.

През изминалата 2016 година са издадени 96 риболовни билета в сдружение “Сокол”. Две години по-рано, през 2015 година издадените билети са били 61, а през 2014 година броят им е бил 63.

“В град Трън риболовни билети не се издават. Жителите на общината закупуват билетите си в Брезник или Перник. Много от жителите на община Брезник закупуват билетите си в Перник, така че цифрите в никакъв случай не са определящи за броя на риболовците в района.”, каза Ирина Стоева, главен специалист “Административно обслужване” в отдел “Рибарство и контрол Западна България” на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

През 2016 година в брезнишко се е провело детско риболовно състезание, организирано от ловно-рибарско сдружение “Сокол”. Сред най-предпочитани места за риболов в района са река Конска и язовирите Слаковци и Красава.

“По мнение на клиенти – риболовци, най-посещаваните водоеми в района са язовирите Слаковци, Красава (Банкова махала) и язовир Ярловци в община Трън. Река Конска е също обект на активен риболов.”, допълни Ирина Стоева от ИАРА.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...