Фермерите от Брезник бяха най-активните в националния пътуващ семинар „За повече мляко – повече знания“

В продължение на два месеца из страната се проведоха 11 семинара по въпроси свързани с говедовъдството. „За повече мляко – повече знания“ гостуваше в Брезник на 13 март в местния хотел “Бърдото”.

Интересът към мероприятието бе много голям, а най-много фермери имаше в Брезник и Монтана, което показва, че хората от тези райони имат нуждата от подобни срещи, пише говедовъд.ею. Другата причина за масовите посещения бе и добрата цена на млякото в момента, а за да имаш повече мляко трябва да имаш и повече знания. Именно това бе логото и на семинара – изключително добре подбрано от главният организатор на турнето Емил Митев.

Идеята на семинара беше първо да се установи по близък контакт на фермерите със специалистите на фирмите участници. Да се обсъдят въпроси имащи голямо отношение за увеличаване млекодобива, лекциите да са разнообразни но да покриват най-важните производствени процеси. Индивидуални срещи с експертите и посещения на ферми по желание на фермерите.

Основната цел да се помогне на фермерите да започнат да запушват „дупките” от които изтича млякото от тяхната ферма. Да увеличат производството и намалят себестоиността на продукцията. На практика (без да плашим фермерите) да се започне подготовка за следващия програмен период за които не се знае дали въобще ще има субсидии или ако има дали ще бъдат на сегашните нива.

Снимка: говедовъд.ею

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...