Чин от някогашното основно училище на Горочевци посреща гостите на комплекса в селото, съдържателите на мястото за отдих с апел към трънчани

В двора на туристическия комплекс в трънското село Горочевци е останал стар чин от бившето начално училище. Волята на съдържателите на комплекса е чрез снимков материал, който да бъде поставен на табло в района да се показва на гостите, че там някога е имало училище, предаде репортер на Zapadno.com.

Началното училище е било разположено северно над входа на селото. Десетилетия то е било затворено поради липса на деца, впоследствие сградата му е приватизирана и се е саморазрушила докато приватизатора я е препродал. Така през 2013 година там отвори врати туристически комплекс “Горочевци”. Комплексът разполага с леглова база за 24 гости и с 3 нови малки къщи, голяма механа с камина и тераса към планината, места за отдих на открито, детска площадка и етнографска сбирка.

“Това място, на което е построен комплексът се е намирало бившето училище. То е съществувало и работило до 60-те години на миналия век. Оттам насетне не е имало деца и не е функционирало вече. При развалянето на сградата е останла един чин, който се намира в двора на комплекса.”, казаха от комплекс “Горочевци”.

Съдържателите на туристическия комплекс имат апел към всички трънчани и наследници на фамилии от района. Молбата им е всеки, който разполага със стари снимки на някогашното училище да се свърже с тях и да предостави копия на фотосите.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...