Чин от някогашното основно училище на Горочевци посреща гостите на комплекса в селото, съдържателите на мястото за отдих с апел към трънчани

В двора на туристическия комплекс в трънското село Горочевци е останал стар чин от бившето начално училище. Волята на съдържателите на комплекса е чрез снимков материал, който да бъде поставен на табло в района да се показва на гостите, че там някога е имало училище, предаде репортер на Zapadno.com.

Началното училище е било разположено северно над входа на селото. Десетилетия то е било затворено поради липса на деца, впоследствие сградата му е приватизирана и се е саморазрушила докато приватизатора я е препродал. Така през 2013 година там отвори врати туристически комплекс “Горочевци”. Комплексът разполага с леглова база за 24 гости и с 3 нови малки къщи, голяма механа с камина и тераса към планината, места за отдих на открито, детска площадка и етнографска сбирка.

“Това място, на което е построен комплексът се е намирало бившето училище. То е съществувало и работило до 60-те години на миналия век. Оттам насетне не е имало деца и не е функционирало вече. При развалянето на сградата е останла един чин, който се намира в двора на комплекса.”, казаха от комплекс “Горочевци”.

Съдържателите на туристическия комплекс имат апел към всички трънчани и наследници на фамилии от района. Молбата им е всеки, който разполага със стари снимки на някогашното училище да се свърже с тях и да предостави копия на фотосите.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...