Избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването от брезнишко могат да подават заявки за извозване с общински транспорт до 24 март

Хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването от община Брезник, които имат право на глас на предсрочните парламентарни избори ще могат да се възползват от извозване с общински транспорт до Секционните избирателни секции, научи Zapadno.com.

Гласоподавателите, които нямат възможност да стигнат до изборната урна ще трябва да подадат заявление за извозване до 24 март включително. Избирателите могат да заявят това по няколко начина – чрез телефона, електронната поща или в сградата на Община Брезник. Заявленията на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването от селата в общината трябва да се подават в кметствата на съответните населени места.

В изборния ден извозването на избирателите със затруднено придвижване ще се осъществява от 9 до 14 часа – за град Брезник, а за селата съгласно обща транспортна схема по райони съгласувана с кметските наместници и обявена на населението, съобщават още от Районна избирателна комисия-Перник.

Мярката е на РИК-Перник в сътрудничество с общинските администрации в областта.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...