Фермери ще разговарят със земеделският министър Христо Бозуков за изплащането на субсидиите за 2016-а година и за отмяна на заповед

Фермери ще се срещнат със земеделският министър Христо Бозуков, за да обсъдят изплащането на всички субсидии за 2016-а по мярка 10 Агроекология и мярка 11 – Биоземеделие, предаде БНТ.

Вчера животновъди от цялата страна се събраха спешно на работна среща в Калофер. Те се заканиха, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, до сряда ще протестират пред Министерството на земеделието и храните. Последните субсидии, които са получили животновъдите са за 2015-а. Липсата на средства принудило повечето от тях да теглят кредити, за да могат да осигурят храна за животните си. Освен изплащане на субсидиите за 2016-а, фермерите настояват служебният министър на земеделието и храните да отмени заповедта си, според която през кампания 2017-а няма да се приемат заявления по двете мерки.

Преди няколко дни от земеделското министерство заявиха, че няма да има забавяне по директните плащания и те дори ще приключат по-рано през месец май. А за 2-те екологични мерки от фонд “Земеделие” се ангажираха, че плащанията за сключилите вече договори производители ще бъдат направени по график между 10 и 20 април.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...