Фермери ще разговарят със земеделският министър Христо Бозуков за изплащането на субсидиите за 2016-а година и за отмяна на заповед

Фермери ще се срещнат със земеделският министър Христо Бозуков, за да обсъдят изплащането на всички субсидии за 2016-а по мярка 10 Агроекология и мярка 11 – Биоземеделие, предаде БНТ.

Вчера животновъди от цялата страна се събраха спешно на работна среща в Калофер. Те се заканиха, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, до сряда ще протестират пред Министерството на земеделието и храните. Последните субсидии, които са получили животновъдите са за 2015-а. Липсата на средства принудило повечето от тях да теглят кредити, за да могат да осигурят храна за животните си. Освен изплащане на субсидиите за 2016-а, фермерите настояват служебният министър на земеделието и храните да отмени заповедта си, според която през кампания 2017-а няма да се приемат заявления по двете мерки.

Преди няколко дни от земеделското министерство заявиха, че няма да има забавяне по директните плащания и те дори ще приключат по-рано през месец май. А за 2-те екологични мерки от фонд “Земеделие” се ангажираха, че плащанията за сключилите вече договори производители ще бъдат направени по график между 10 и 20 април.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...