Държавен фонд “Земеделие” одобри проект за ремонт на църквата в манастир “Свети Архангел Михаил“ в Трън на стойност 523 610 лева

Държавен фонд „Земеделие” одобри първите 25 проекта за ремонт на храмове в страната. Сред одобрените е и проект за ремонт на манастира “Свети Архангел Михаил” в град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Ремонтът на манастира засега е единственият одобрен проект на територията на област Перник. Финансирането му е в размер на 523 610 лева, а проектът предвижда ремонт на манастирската църква, казаха от пресцентъра на ведомството.

Вчера стана ясно, че Държавен фонд „Земеделие” одобри 25 проекта по подмярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 година. Проектите са на обща стойност над 11.3 милиона лева.

Снимка: bulgariamonasteries.com

Виж също...

1 Response

  1. ПРОПОВЯДВАНЕТО И СЪХРАНЯВАНЕТО НА ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА, ПОСРЕДСТВОМ ЗАСТЪПНИЧЕСТВОТО НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА НИ Е ПРЕВЕЛО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ КАТО НАРОД, ЗАТОВА И ГРИЖАТА КЪМ ПОДДЪРЖАНЕТО НА НАШИТЕ ХРАМОВЕ ТРЯБВА ДА Е ДЪЛГ НА ДЪРЖАВАТА И НА ВСИЧКИ НАС !
    НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И СМУТИТЕЛНАТА СТАТИСТИКА, ЧЕ В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ СЕ ПАДАТ ПОВЕЧЕ ДЖАМИИ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, ОТКОЛКОТО ПРАВОСЛАВНИ ХРАМОВЕ !
    ЗАТОВА ПОЗДРАВЛЕНИЯ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...