Младите художници на Трън от Ателието за изобразително изкуство към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” ще рисуват за международния ден на водата

Деца от Ателие за изобразително изкуство към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” ще нарисуват картини за Международния ден на водата – 22 март, предаде репортер на Zapadno.com.

Младите художници ще рисуват на открито, пред читалището на площад “Владо Тричков”. Така всеки желаещ може да види как децата творят на тема “Водата”. Началото на съвместното рисуване ще бъде в късния следобед, когато децата от Ателието приключат часове в местното училище.

Картините от инициативата ще бъдат изложени във фоайето на читалището в Трън и ще могат да бъдат разгледани от трънчани и гости на града.

В Ателие за изобразително изкуство участват 7 деца от Трън. Последната публична изява с тяхно участие беше на 1 март, когато творения на младите приложници бяха показани наизложбата-базар “Мартеници за здраве”.

Международен ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март. Денят на прясната вода е предложен на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 година в Рио де Жанейро, Бразилия. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Всяка година честването на Международният ден на водата е свързано с определен аспект на прясната вода.

Снимка: НЧ “Гюрга Пинджурова-1895”

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...