30 човека от Трън посетиха информационната среща за превенция на трафика на хора и посреднически услуги за работа в Европейския съюз

Около 30 човека от Трън са посетили провелата се днес информационна среща организирана от “Бюро по труда”-Перник и Националната комисия за борба с трафика на хора, научи Zapadno.com.

Срещата се проведе в заседателната зала на Община Трън. Представители на “Бюро по труда” разясниха на трънчани за опасностите от трафика на хора и възможностите за работа в Европейския съюз.

Информационни срещи се проведоха и в градовете Перник, Радомир и Брезник. В събитията взеха участие 114 лица, които бяха запознати с актуалните форми и тенденции при престъплението „трафик на хора“. Те бяха информирани за рисковете, методите на въвличане и начините за предпазване от съвременната форма на робство. След презентацията всички участнициха получиха специализирани брошури с координатите на Национална комисия за борба с трафика на хора, местните структури към нея и координатите на дипломатическите представителства на Република България в чужбина.

Представена бе и Националната телефонна линия срещу трафика на хора – 0800/20100, която работи в близко партньорство с всички национални и европейски институции, за да се осигури максимално  бърза реакция на всеки получен сигнал. Участниците в мероприятията бяха запознати и с услугите предоставяни от Агенция по заетостта, както и с Европейската мрежа EURES, като възможност за безопасно търсене на работа в Европа, условия на живот и труд в страните от ЕС и информация за свободни работни места публикувани на сайта на EURES България.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...