30 човека от Трън посетиха информационната среща за превенция на трафика на хора и посреднически услуги за работа в Европейския съюз

Около 30 човека от Трън са посетили провелата се днес информационна среща организирана от “Бюро по труда”-Перник и Националната комисия за борба с трафика на хора, научи Zapadno.com.

Срещата се проведе в заседателната зала на Община Трън. Представители на “Бюро по труда” разясниха на трънчани за опасностите от трафика на хора и възможностите за работа в Европейския съюз.

Информационни срещи се проведоха и в градовете Перник, Радомир и Брезник. В събитията взеха участие 114 лица, които бяха запознати с актуалните форми и тенденции при престъплението „трафик на хора“. Те бяха информирани за рисковете, методите на въвличане и начините за предпазване от съвременната форма на робство. След презентацията всички участнициха получиха специализирани брошури с координатите на Национална комисия за борба с трафика на хора, местните структури към нея и координатите на дипломатическите представителства на Република България в чужбина.

Представена бе и Националната телефонна линия срещу трафика на хора – 0800/20100, която работи в близко партньорство с всички национални и европейски институции, за да се осигури максимално  бърза реакция на всеки получен сигнал. Участниците в мероприятията бяха запознати и с услугите предоставяни от Агенция по заетостта, както и с Европейската мрежа EURES, като възможност за безопасно търсене на работа в Европа, условия на живот и труд в страните от ЕС и информация за свободни работни места публикувани на сайта на EURES България.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...