Община Трън и ръководството на Общинския съвет правят консултации за законно провеждане на референдума за златодобив

На заседанието на Общински съвет-Трън, което се състоя днес не беше насрочена нова дата за провеждане на референдума за златодобив в трънско. Община Трън и ръководството на местния мини парламент провеждат юридически консултации.

Съветниците гласуваха за отмяна решение № 20 по Протокол № 2 от заседание на Общински съвет-Трън, проведено на 8 февруари, 2017 година.

“Това, което ние коментирахме в общинската администрация – в рамките на 7-10 дни вече да имаме яснота по всички въпроси и да имаме вече една определена дата, за да можем да започнем да работим по подготовката.”, каза зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова. Тя допълни, че наближава летният сезон, а тогава много хора от трънско не са в общината и е важно референдумът трябва да се проведе преди това. “Идеята е края на май, началото на юни да се случи един референдум, за да може всички активно да участват.”, каза още зам. кметът.

Временно изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет Бойчо Харалампиев добави, че в момента се провеждат консултации с юристи, за да се изчистят всички евентуални грешки при подготвянето на местния референдум. “Сега тече процедура с наши юрисконсулти, които осъществяват консултации с най-различни хора от този бранш, за да изчистим юридически всички проблеми, които ги има, за да може да започне процедурата възможно най-бързо, но и да бъде изчистена от всякакви възможности за формални макар атаки.”, каза Бойчо Харалампиев.

Общинският съветник Десислав Банков предложи да се насрочи извънредна сесия за провеждане на местен референдум. “Вече започваме, общински съветници и някои сдружения и организация да изчистваме някои въпроси, които да издържат юридически пред потенциалните обжалватели било то и областни, и заинтересовани, и незаинтересовани лица.”, каза Банков. Той допълни, че общинските съветници трябва да се съветват с още юристи. Общинският съветник постави предложения относно бъдещия референдум. Сред тях беше и допълване на мотиви към общественото допитване.

Нова дата за провеждане на референдум ще бъде предложена в най-кратък срок. Това стана ясно след днешното заседание на местния мини парламент.

Очаквайте още подробности и видео от сесията на страниците на Zapadno.com.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...