Общински съветници от Трън и сдружения се подготвят срещу потенциални обжалватели на бъдещия референдум за златодобив – ВИДЕО

Общински съветници от Трън и сдружения са започнали да “изчистват” въпроси, които да издържат юридически срещу потенциални обжалватели на бъдещия референдум за златодобив в трънско. Това каза общинският съветник Десислав Банков на провелото се днес заседание на местния мини парламент в Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

„Вече започваме, общински съветници и някои сдружения и организация да изчистваме някои въпроси, които да издържат юридически пред потенциалните обжалватели било то и областни, и заинтересовани, и незаинтересовани лица.“, каза Десислав Банков на сесията. Той предложи да се насрочи дата за извънредно заседание за провеждане на местния референдум.

Временно изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет Бойчо Харалампиев отговори, че в момента се провеждат консултации с юристи, за да се изчистят всички евентуални грешки при подготвянето на местния референдум. “Търсиме и друг опит в страната, въпреки че е много малък опитът в тази насока на местни референдуми, но каквото можем правим и ще го направим.”, каза Бойчо Харалампиев.

Очаква се в кратки срокове да бъде проведено заседание на Общински съвет-Трън, на което да бъде гласувано провеждането на местен референдум за златодобив в района на трънско. От Община Трън се ангажираха общественото допитване да се проведе преди началото на летния сезон, за да може да се обхване цялото население.

Какво още се реши и каза на днешното заседание вижте във видеата на Zapadno.com:

 

Виж също...

1 Response

  1. Петя каза:

    драги трънчани, докато такива продажни душици като велев се навъртат около референдума не се надявайте на успех. ще бъдете предадени отвътре както стана при нас в брезник. моя първа братовчедка беше в комитета срещу златодобива и знам цялата история от нея. залъгваха ни такива като велев и сандов накрая гушнаха парите и чао

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...