Трима безработни започват работа към Община Брезник и четирима към Община Трън по Регионална програма за заетост и обучение

На заседание на Областната комисия по заетост бе прието и одобрено, проектното предложение на Областна администрация Перник, по Регионална програма за заетост и обучение 2017 година. То обхваща и шестте общини на територията на областта. Размерът на исканите финансови средства по програмата са 73 402 лева, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Планираното начало на изпълнение на програмата е 9 май, 2017 година в рамките на 6 месеца. Чрез реализацията на Регионалната програма ще се осигури трудова заетост и условия за социална интеграция на безработни с ниска степен на образование или без квалификация. Планираното осигуряване на заетост е за 23 безработни лица на длъжности: общ работник, работник, поддръжка на пътища и работник поддръжка. Наетите лица ще работят по утвърден график и разпределение в съответствие с природо-климатичните условия на няколко обекта в населените места и при съвместяване на дейности по хигиенизиране, благоустрояване, поддържане на площи, сгради общинска/държавна собственост.

Разпределянето на броя лица, които да бъдат назначени на пълен и непълен работен ден, по общини и за Областна администрация Перник е както следва:

Областна администрация Перник – 2

Община Перник – 4

Община Брезник – 3

Община Трън – 4

Община Ковачевци – 3

Община Земен – 3

Община Радомир -4

Целевите групи ще бъдат: безработните младежи до 29 години с подгрупа до 25 години младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни лица над 50 години; безработни лица с ниска или не търсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности; хора с увреждания; продължително безработни лица; лица извън работната сила, желаещи да работят, в това число обезкуражени лица.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...