Трима безработни започват работа към Община Брезник и четирима към Община Трън по Регионална програма за заетост и обучение

На заседание на Областната комисия по заетост бе прието и одобрено, проектното предложение на Областна администрация Перник, по Регионална програма за заетост и обучение 2017 година. То обхваща и шестте общини на територията на областта. Размерът на исканите финансови средства по програмата са 73 402 лева, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Планираното начало на изпълнение на програмата е 9 май, 2017 година в рамките на 6 месеца. Чрез реализацията на Регионалната програма ще се осигури трудова заетост и условия за социална интеграция на безработни с ниска степен на образование или без квалификация. Планираното осигуряване на заетост е за 23 безработни лица на длъжности: общ работник, работник, поддръжка на пътища и работник поддръжка. Наетите лица ще работят по утвърден график и разпределение в съответствие с природо-климатичните условия на няколко обекта в населените места и при съвместяване на дейности по хигиенизиране, благоустрояване, поддържане на площи, сгради общинска/държавна собственост.

Разпределянето на броя лица, които да бъдат назначени на пълен и непълен работен ден, по общини и за Областна администрация Перник е както следва:

Областна администрация Перник – 2

Община Перник – 4

Община Брезник – 3

Община Трън – 4

Община Ковачевци – 3

Община Земен – 3

Община Радомир -4

Целевите групи ще бъдат: безработните младежи до 29 години с подгрупа до 25 години младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни лица над 50 години; безработни лица с ниска или не търсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности; хора с увреждания; продължително безработни лица; лица извън работната сила, желаещи да работят, в това число обезкуражени лица.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...