Ученици от Трън нарисуваха своята представа за свят с чиста вода по повод международния ден на живителната течност – СНИМКИ

Младите художници от Ателие за изобразително изкуство към народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“ нарисуваха картини по повод международния ден на водата – 22 март, предаде репортер на Zapadno.com.

В късния следобед учениците, които са възпитаници на СУ “Гео Милев” започнаха да творят на сцената пред читалището в Трън. Надпис “Световен ден на водата H2O” преливащ в дъждовни капки, щъркел, извираща вода, река, планини със заснежени върхове и дори картина с надпис “Word Water Day” бяха изрисуваните творби на младите художници. Картините ще бъдат закачени на стъклата на читалище „Гюрга Пинджурова-1895“, за да могат повече хора да им се любуват.

Международен ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март. Денят на прясната вода е предложен на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 година в Рио де Жанейро, Бразилия. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Всяка година честването на Международният ден на водата е свързано с определен аспект на прясната вода.

Разгледайте снимки от откритото рисуване на художниците от Ателие за изобразително изкуство, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...