Ученици от Трън нарисуваха своята представа за свят с чиста вода по повод международния ден на живителната течност – СНИМКИ

Младите художници от Ателие за изобразително изкуство към народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“ нарисуваха картини по повод международния ден на водата – 22 март, предаде репортер на Zapadno.com.

В късния следобед учениците, които са възпитаници на СУ “Гео Милев” започнаха да творят на сцената пред читалището в Трън. Надпис “Световен ден на водата H2O” преливащ в дъждовни капки, щъркел, извираща вода, река, планини със заснежени върхове и дори картина с надпис “Word Water Day” бяха изрисуваните творби на младите художници. Картините ще бъдат закачени на стъклата на читалище „Гюрга Пинджурова-1895“, за да могат повече хора да им се любуват.

Международен ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март. Денят на прясната вода е предложен на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 година в Рио де Жанейро, Бразилия. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Всяка година честването на Международният ден на водата е свързано с определен аспект на прясната вода.

Разгледайте снимки от откритото рисуване на художниците от Ателие за изобразително изкуство, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...