Община Брезник ще предостави 1000 лева от бюджета си за отпечатването на книга-албум за Васил Левски, която е дело на пернишкия художник Александър Стефанов

1000 лева от бюджета на Община Брезник за 2017 година ще бъдат предоставени за отпечатването на книга-албум за Васил Левски. Предложение за предоставяне на сумата беше внесено за гласуване на днешното заседание на Общински съвет-Брезник от зам. кметът Мария Добревска, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинските съветници единодушно гласуваха “за” отпускане на сумата за книгата, която е дело на пернишкия художник Александър Стефанов. Точката беше внесена допълнително в дневния ред. Книгата е била подготвяна в продължение на 10 години.

Във връзка с отбелязването на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски е организирана инициатива за издаването на ценната книга-албум. Тематичният труд на Александър Стефанов, обхванал 500 страници, отразява присъствието на Левски във всички форми на изкуството, включително в киното, телевизията, филателията, монети и медали с неговия образ. Енциклопедичността на подобна творба е огромен принос за българския духовен живот и ще намери място във всяка една библиотека. В Националния комитет за отбелязване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски участват министри, кметове, академици, професори, интелектуалци, духoвни лица и общественици. В инициативата по отпечатване на книгата-албум ще се включи и Община Перник.

На заседанието общинските съветници на Брезник гласуваха “за” одобрението на договор за сътрудничество и съвместна дейност и приемане на дарение за безвъзмездно финансиране на Община Брезник, приемане на програма за читалищната дейност за тази година, отчет за работата на общинската комисия по безопасност на движението и други точки касаещи общината.

Очаквайте по-късно на страниците на Zapadno.com видео и още подробности от провелото се днес заседание на Общински съвет-Брезник.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...