Община Брезник ще предостави 1000 лева от бюджета си за отпечатването на книга-албум за Васил Левски, която е дело на пернишкия художник Александър Стефанов

1000 лева от бюджета на Община Брезник за 2017 година ще бъдат предоставени за отпечатването на книга-албум за Васил Левски. Предложение за предоставяне на сумата беше внесено за гласуване на днешното заседание на Общински съвет-Брезник от зам. кметът Мария Добревска, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинските съветници единодушно гласуваха “за” отпускане на сумата за книгата, която е дело на пернишкия художник Александър Стефанов. Точката беше внесена допълнително в дневния ред. Книгата е била подготвяна в продължение на 10 години.

Във връзка с отбелязването на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски е организирана инициатива за издаването на ценната книга-албум. Тематичният труд на Александър Стефанов, обхванал 500 страници, отразява присъствието на Левски във всички форми на изкуството, включително в киното, телевизията, филателията, монети и медали с неговия образ. Енциклопедичността на подобна творба е огромен принос за българския духовен живот и ще намери място във всяка една библиотека. В Националния комитет за отбелязване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски участват министри, кметове, академици, професори, интелектуалци, духoвни лица и общественици. В инициативата по отпечатване на книгата-албум ще се включи и Община Перник.

На заседанието общинските съветници на Брезник гласуваха “за” одобрението на договор за сътрудничество и съвместна дейност и приемане на дарение за безвъзмездно финансиране на Община Брезник, приемане на програма за читалищната дейност за тази година, отчет за работата на общинската комисия по безопасност на движението и други точки касаещи общината.

Очаквайте по-късно на страниците на Zapadno.com видео и още подробности от провелото се днес заседание на Общински съвет-Брезник.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...