Общинските съветници на Брезник гласуваха “за” договор за сътрудничество и приемане на дарение за безвъзмездно финансиране на Общината – ВИДЕО

Общинският съвет на Брезник прие програмата за развитие на читалищната дейност на територията на общината за 2017 година. Това се случи на провелото се по-рано днес заседание на местния мини парламент, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на сесията председателят на Общинския съвет Виолета Младенова допълния дневния ред с няколко докладни, които са били разгледани на съвместното заседание на комисиите към мини парламента. Сред допълнените точки бяха частично изменение на структурата на Община Брезник, предоставяне на средства за отпечатване на книга за Васил Левски и утвърждаване на оценка, обявяване на търг за продажба на поземлен имот частна общинска собственост. Докладните бяха гласувани към края на заседанието.

Приемането на общински план за действие за интегриране на ромите и гражданите в уязвимо социално-икономическо положение в общината за периода 2016 – 2020 година предизвика кратка дискусия между общинските съветници от БСП и старши експертът на отдел „Образование и култура“ към община Брезник Наталия Първанова. Председателят на Общинския съвет даде думата на Наталия Първанова, но молбата и беше тя да говори чрез микрофона, от трибуната. Преди това двама от общинските съветници на БСП, които се включиха по темата говориха от място. Докато старши експертът на отдел „Образование и култура“ вървеше към трибуната, зам. кметът Иван Бъчваров се възмути: “А защо само ние? И съветниците трябва да говорят с микрофона.”

След дискусията всички 12 общински съветници гласуваха “за” приемането на общинския план за действие за интегриране на ромите и гражданите в уязвимо социално-икономическо положение в брезнишко.

На заседанието се прие програма за развитие на читалищната дейност на територията на Община Брезник за 2017 година, одобри се договор за сътрудничество и съвместна дейност и приемане на дарение за безвъзмездно финансиране на Община Брезник и се прие предложението на зам. кметът Мария Добревска от бюджета на Община Брезник да се предоставят 1000 лева за отпечатване на книга-албум за Васил Левски.

Какво още решиха и как се проведе днешното заседание на Общински съвет-Брезник вижте във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...