Областна дирекция на МВР: До момента няма данни за нарушения на изборния процес, от „Български документи за самоличност“ работят извънредно

Изборният ден започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, съобщиха от ОДМВР-Перник.

Към 7:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на секционните избирателни комисии. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани всички служители на ОДМВР-Перник, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Звеното на „Български документи за самоличност“ в ОДМВР издава и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. От 24 март до момента са издадени 5 удостоверения и се връчват готови лични карти на граждани, подали заявления за това. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...