Виладжия от трънско: Вижте как жители на Трън се “снабдяват” с безплатни дърва за огрев, а МВР-то къде е?

Читателят на информационния сайт Zapadno.com Чавдар Крумов изпрати снимка на жители на Трън, които транспортират дърва от гората над града. Апелът му е да публикуваме снимката, за да се обърне внимание на проблема с изсичането на горите в трънско.

Чавдар Крумов е от София, но има вила в трънско село и често я посещава. Преди дни по пътя си към вилата той видял двама души да транспортират с колички дърва към град Трън. Ето какво пише читателят в писмото си:

“Здравейте редакция на сайта ЗАПАДНО. От София съм, но милея за българските гори. Имам вила в едно китно трънско селце. Често пътувам за вилата ми. Онзи ден, когато се бях запътил натам срещнах двама души, които возиха дърва в колички. Попаднах на гледката малко преди входа за град Трън. Успях да направя снимка на тези хора. Не знам преди Трън да има склад за дърва, но това което видях ме смути. Дървата бяха отсечени вероятно от близката гора. Къде е МВР в тази ситуация? Защо се позволява на група хора да секат гората безразборно? По времето на Тодор Живков тези щяха да са зад решетките или по – лошо – в “Белене”. Дано институциите си свършат работата и хванат бракониерите на дърва. С уважение: Чавдар Николов.”, пише в писмото на читателя.

Ако имате сигнали за нередности или новини от Брезник, Трън и селата в двете общини, пишете ни на:info@zapadno.com

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...