Детски фолклорен танцов състав от Брезник обра овациите и награди като показа Граовския дух на национален фестивала „Ритъм в сърцето ми“ в София – СНИМКИ

Детският танцов състав „Граовче“ към СУ „Васил Левски“-Брезник спечели специална награда от националния фестивал „Ритъм в сърцето ми“. Това съобщи за читателите на Zapadno.com ръководителят на състава Яна Кираджиева.

Младите танцьори и пазители на фолклорната традиция от Брезник взеха участие във фестивала за втора поредна година. На сцената в спортна зала “Триадица” в София брезничанчетата показаха Граовския дух, с което грабнаха овациите на журито, публиката и останалите участници. Танцов състав “Граовче” спечели статуетка за специална награда и се класира на 4-то място в една от възрастовите групи. Националният фестивал се проведе на 25 и 26 март за 11-ти път. Целта му е да даде възможност за изява на младежи и деца, както и да повиши мотивацията им да се занимават с конструктивна творческа дейност в съвременното танцово изкуство. Организатор на събитието е народно читалище „Света София – 1997″ с подкрепата на Столична община.

“Участието ни мина много добре, класирани сме на 4-то място с грамота във възрастовата група до 9 години и имаме статуетка за специална награда във фестивала. Благодаря на децата от “Граовче” и техните родители за вчерашния ден и търпението и куража, който имаха. Благодаря на организаторите. Децата са радостни че имат награди, те ще бъдат сложени в училището и предадени на госпожа Вълова, директор на гимназията.”, сподели ръководителят на фолклорната танцова група Яна Кираджиева.

На изданието на „Ритъм в сърцето ми“ през 2016 година танцов състав “Граовче” е спечелил специална награда „Дебют“ и 3-то място във възрастова група до 9 години.

Разгледайте още снимки от участието на брезнишкия танцов състав във фестивала:

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...