Детски фолклорен танцов състав от Брезник обра овациите и награди като показа Граовския дух на национален фестивала „Ритъм в сърцето ми“ в София – СНИМКИ

Детският танцов състав „Граовче“ към СУ „Васил Левски“-Брезник спечели специална награда от националния фестивал „Ритъм в сърцето ми“. Това съобщи за читателите на Zapadno.com ръководителят на състава Яна Кираджиева.

Младите танцьори и пазители на фолклорната традиция от Брезник взеха участие във фестивала за втора поредна година. На сцената в спортна зала “Триадица” в София брезничанчетата показаха Граовския дух, с което грабнаха овациите на журито, публиката и останалите участници. Танцов състав “Граовче” спечели статуетка за специална награда и се класира на 4-то място в една от възрастовите групи. Националният фестивал се проведе на 25 и 26 март за 11-ти път. Целта му е да даде възможност за изява на младежи и деца, както и да повиши мотивацията им да се занимават с конструктивна творческа дейност в съвременното танцово изкуство. Организатор на събитието е народно читалище „Света София – 1997″ с подкрепата на Столична община.

“Участието ни мина много добре, класирани сме на 4-то място с грамота във възрастовата група до 9 години и имаме статуетка за специална награда във фестивала. Благодаря на децата от “Граовче” и техните родители за вчерашния ден и търпението и куража, който имаха. Благодаря на организаторите. Децата са радостни че имат награди, те ще бъдат сложени в училището и предадени на госпожа Вълова, директор на гимназията.”, сподели ръководителят на фолклорната танцова група Яна Кираджиева.

На изданието на „Ритъм в сърцето ми“ през 2016 година танцов състав “Граовче” е спечелил специална награда „Дебют“ и 3-то място във възрастова група до 9 години.

Разгледайте още снимки от участието на брезнишкия танцов състав във фестивала:

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...