Кметът на Община Трън Станислав Николов към въпроси на общински съветници: От времето преди 2007 година не смятам за необходимо да отчитам

Общински съветници на Трън не са доволни от отговорите на кмета на Общината Станислав Николов на поставени от тях въпроси. Това каза общинският съветник Олег Тодоров на провелата се в средата на миналата седмица сесия на Общински съвет-Трън. На редовно заседание в средата на месец февруари общинският съветник постави няколко въпроса пред общинската управа. Отговорите на въпросите не са удовлетворили местният парламентарист, предаде репортер на Zapadno.com.

“За пореден път са крайно некоректни отговорите на нашите питания. Ще питам така набързо. По първия въпрос за ремонтите на залата хубаво, че ми цитирате само капиталовите. Аз мисля, че по залата са правени доста кърпежи без да са включени капиталовите, но както и да е. Не смятам, че е коректно и морално кметът на общината да преценява, че не трябва да ни отговаря изцяло на въпросите и цитирам директно: “От времето преди 2007 година не смятам за необходимо да отчитам.” Това за мен е направо позорно – кметът да казва, че преценява, че не трябва да ни се отчита за времето преди 2007 година. Той може да има предвид, че преди 2007 година не е бил кмет на общината. Аз ще кажа веднага – той не го прави, защото един от първите ремонти, най-пагубните ремонти на общината го извърши той.”, каза общинският съветник Олег Тодоров на провелата се през изминалата седмица сесия на Общинския съвет.

Съветникът подчерта, че такъв е стилът на отговаряне на кмета на Община Трън. Тодоров беше озадъчен от отговора на въпрос свързан с опесъчаването на трънско през зимния период. На предишна сесия общинският съветник каза, че трънчани-шофьори са се оплакали, че пътищата се опесъчават с камъни, които създават проблеми по автомобилите. Според отговора на Общината фирмата, която поддържа пътищата през зимата може да използва материали за почистване, които са съгласувани според нормативни изисквания на АПИ. “Нормативните изисквания са определени от Агенция “Пътна инфраструктура” с технически правила за поддържане на пътищата. Съгласно посочените правила пътищата от категорията и класа на предвидените за поддържане пътища в обществената поръчка опесъчаването се извършва чрез разпръскването на минерални материали – пясък, каменни фракции, сгурия и други.”, пише в част от отговора на Община Трън на зададения от съветника въпрос.

Временно изпълняващият длъжността председател на общинския съвет Бойчо Харалампиев се включи и добави, че под описаното “каменна фракция” става въпрос за пясък и това е формално написано.

Олег Тодоров продължи с недоволството си относно поставените пред общинската администрация проблеми. Той отново захвана темата с ремонта на сградата на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”.

“В Трън служителите на ЧЕЗ-България буквално счупиха тъпомера благодарение на Общината. В трафопоста, който се намира в сградата на читалище “Гюрга Пинджурова” те изградиха покрив. Аз за първи път виждам в помещение, в сграда от няколко етажа да се изгражда покрив.”, изригна общинският съветник.

Бойчо Харалампиев каза по темата, че служитетели на електроразпределителното дружество са действали по такъв начин, тъй като не са имали друг избор.

Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова не отговори нищо на изказванията.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...