Община Трън ще ремонтира пазарската улица “Петко Д. Петков” и стълбите към градския стадион за 80 хиляди лева, които ще отпусне от общинския бюджет

Обществени поръчки за ремонт на тротоара на улица “Петко Д. Петков” и стълбите, които водят към стадиона в град Трън е обявила Общината, научи Zapadno.com.

Двете възложения на Община Трън са направени чрез различни обществени поръчки. Тази за ремонт на тротоара на улица “Петко Д. Петков” в град Трън е на стойност 16 666 лева без ДДС, сумата става 19 999 лева и 20 стотинки с ДДС. Предвидени са следните видове работи: демонтаж тротоарно платно, направа машинен изкоп, направа ръчен изкоп, доставка,насип и трамбоване на фракция, доставка и полагане на бордюри 15/25/50, доставка и полагане тротоарни плочи 40/40 и извозване на земни маси и строителни отпадъци. Комисия към общинската администрация ще разгледа офертите за обявената обществена поръчка на 26 април.

Втората обществена поръчка на пограничната община е за ремонт на стълбите към градския стадион. Сумата, която ще бъде отпусната отново от бюджета на Общината ще е 50 000 лева без ДДС, сумата става 60 000 лева с ДДС. Предвидени са следните видове работи: демонтаж тротоарни настилки, разбиване на бетон, полагане основа от фракция и уплътняване, направа кофраж за оформяне на стъпала и площадки, грундиране основата преди полагане на плочите, направа изравнителна замазка по площадка, полагане настилка бетонови плочи върху лепилна смес, пренасяне,товарене,транспортиране на строителни отпадъци, изнасяне на строителни материали, направа фундаменти за метални стълбове, доставка и монтаж стоманени стълбове, изтегляне на кабел, направа на сухи разделки, доставка и монтаж осветително тяло и направа на заземител. Улицата, по която ще се работи е известна като пазарска, тъй като по традиция всеки петък там се разпъват сергии предлагащи различни стоки. Фирмата, която ще ремонтира тротоара по улица “Петко Д. Петков” ще има срок до 90 дни да го направи, става ясно още в документацията на обществената поръчка. Финансирането на ремонта ще се осигури от бюджета на Община Трън. Комисия към общинската администрация ще разгледа офертите на 26 април.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...