От машината на времето: Жител на Радомир пази уникални снимки от строежа на читалището и кметството в брезнишкото село Бегуновци

Архивни снимки от строежа на читалищната сграда в брезнишкото село Бегуновци съхранява в семейния албум Людмил Панев, който живее в град Радомир. Селото е свързано с радомиреца, тъй като майка му и баща му са от там, сподели той пред Zapadno.com.

Людмил Панев е на 62 години, пенсионер е. От 30 години живее със съпругата си в Радомир. Преди това е живял в град Батановци. Семейният му албум е изпъстрен с уникални снимки свързани с историята на отделни райони в региона. Две от тези снимки са на жители на Бегуновци заснети на фона на строящата се сграда, в която днес се помещават читалището, кметството и търговски обект на селото.

Зданието е построено през 60-те години на миналия век. Тогава Людмил Панев е бил ученик, спомня си той. Преди година сканирал черно-белите спомени и ги споделил във Фейсбук групата на село Бегуновци, като така събудил интерес към отминалото време и историята на населеното място от страна на потребителите.

На едната снимка бегуновчани позират на една от козирките на сградата, а на другата са се качили върху все още строящия се покрив. На първия фотос се забелязва, че магазин “Бугарите” липсва и все още не е построен.

Снимки: Людмил Панев

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...