От машината на времето: Жител на Радомир пази уникални снимки от строежа на читалището и кметството в брезнишкото село Бегуновци

Архивни снимки от строежа на читалищната сграда в брезнишкото село Бегуновци съхранява в семейния албум Людмил Панев, който живее в град Радомир. Селото е свързано с радомиреца, тъй като майка му и баща му са от там, сподели той пред Zapadno.com.

Людмил Панев е на 62 години, пенсионер е. От 30 години живее със съпругата си в Радомир. Преди това е живял в град Батановци. Семейният му албум е изпъстрен с уникални снимки свързани с историята на отделни райони в региона. Две от тези снимки са на жители на Бегуновци заснети на фона на строящата се сграда, в която днес се помещават читалището, кметството и търговски обект на селото.

Зданието е построено през 60-те години на миналия век. Тогава Людмил Панев е бил ученик, спомня си той. Преди година сканирал черно-белите спомени и ги споделил във Фейсбук групата на село Бегуновци, като така събудил интерес към отминалото време и историята на населеното място от страна на потребителите.

На едната снимка бегуновчани позират на една от козирките на сградата, а на другата са се качили върху все още строящия се покрив. На първия фотос се забелязва, че магазин “Бугарите” липсва и все още не е построен.

Снимки: Людмил Панев

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...