Общинският исторически музей в Брезник издирва снимки или документи свързани с брезничанина Александър Симов, който е бил народен представител

Общинският исторически музей в град Брезник търси снимки или документи свързани с брезничанина Александър Симов, който е бил народен представител преди 1944-а година, предаде репортер на Zapadno.com.

“Издирваме снимки, сведения и всичко, което е свързано с видния брезничанин. Нищо не знаем за него и умоляваме всеки, който може да помогне да го направи.”, каза директорът на музея Аниела Асенова.

Александър Симов е роден през 1881 година и е убит от Народния съд през 1944-а година. Бил е народен представител, политически деятел в Брезник, както и земеделец. Той е притежавал градините в района на брезнишкия квартал “Варош”. Александър Симов е бил от заможните хора на града и е работил като адвокат. Интересен факт е, че брезничанинът не се е възползвал от служебен транспорт какъвто му се е полагал докато е бил народен представител, а е пътувал до София със собствен превоз.

Директорът на музея ще се срещне със сина на Кота Кафеджийски, който е друг виден брезничанин, за да разкаже повече сведения за баща си.

Общинският исторически музей в Брезник е отворен от понеделник до събота и се намира на улица “Борис Калев”.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...