Административният съд в Перник осъди районното полицейско управление на Брезник заради глоба в размер на 1000 лева и заповед за спиране от движение на автомобил за една година

Районно управление “Полиция”-Брезник ще трябва да заплати съдебни разноски в размер на 810 лева на жалбоподавателка заради заповед за спиране от движение на автомобила му, научи Zapadno.com.

Чрез решение на Административния съд в Перник от средата на месец март брезнишкото полицейско управление е осъдено заради съставен акт за административно нарушение. Действието се е развило на 22 януари, тази година, когато в град Брезник е бил спрян за проверка лек автомобил “Опел Корса”. Младшият автоконтрольор, който е извършил проверката установил, че шофьорът на автомобила е употребил алкохол. Дрегерът отчел 1,04 промила алкохол в кръвта. Полицаят иззел свидетелството за управление, свидетелството за регистрация на “Корса”-та, контролния талон и регистрационните табели на автомобила.

Няколко дни след проверката началникът на Районното полицейско управление издал наказателно постановление, с което е наложена глоба на дамата шофирала “Корса”-та в размер на 1000 лева и спиране от движение на колата и за срок от една година.

Решението на Административен съд-Перник е прогласява нищожност на заповедта на началника на Районното управление и осъжда полицейската институция да заплати разноските на жалбоподавателката по делото.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...