Административният съд в Перник осъди районното полицейско управление на Брезник заради глоба в размер на 1000 лева и заповед за спиране от движение на автомобил за една година

Районно управление “Полиция”-Брезник ще трябва да заплати съдебни разноски в размер на 810 лева на жалбоподавателка заради заповед за спиране от движение на автомобила му, научи Zapadno.com.

Чрез решение на Административния съд в Перник от средата на месец март брезнишкото полицейско управление е осъдено заради съставен акт за административно нарушение. Действието се е развило на 22 януари, тази година, когато в град Брезник е бил спрян за проверка лек автомобил “Опел Корса”. Младшият автоконтрольор, който е извършил проверката установил, че шофьорът на автомобила е употребил алкохол. Дрегерът отчел 1,04 промила алкохол в кръвта. Полицаят иззел свидетелството за управление, свидетелството за регистрация на “Корса”-та, контролния талон и регистрационните табели на автомобила.

Няколко дни след проверката началникът на Районното полицейско управление издал наказателно постановление, с което е наложена глоба на дамата шофирала “Корса”-та в размер на 1000 лева и спиране от движение на колата и за срок от една година.

Решението на Административен съд-Перник е прогласява нищожност на заповедта на началника на Районното управление и осъжда полицейската институция да заплати разноските на жалбоподавателката по делото.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...