Община Брезник ще санкционира политически партии с глоби от 1000 до 5000 лева, ако не премахнат агитационните си плакати до 3 април

Политическите партии и коалиции от политически партии ще бъдат глобявани от Община Брезник, ако до 3 април не премахнат агитационните си плакати, предаде репортер на Zapadno.com.

Според заповед от 3 февруари, 2017 година на кмета на Община Брезник Васил Узунов след приключване на изборния ден трябва да се почистят разлепените агитационни материали. Тя е на основание член 186, алинея 3 от Изборния кодекс. Политическите партии и коалиции от политически партии са задължени да премахнат плакатите си от обществените места в брезнишко до 7 дни след изборния ден, тоест до 3 април, 2017 година. При неизпълнение ще се налагат санкции в размер от 1000 до 5000 лева.

“За първи път на избори няма много разлепени плакати в града.”, каза секретарят на на Община Брезник Иван Борисов. Друг прецедент е, че често плакатите падат сами заради неправилно поставяне или пък трудно се отлепят.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...