Оспорваха подзаконови нормативни актове свързани с общинските детски градини в брезнишко пред Административен съд-Перник

Образувано е дело в Административния съд в Перник срещу разпоредби свързани с детските градини в брезнишко, съобщиха от съдебната институция.

На 27 март Административен съд-Перник е образувал дело по протест на Окръжна прокуратура-Перник, срещу разпоредби от Наредба за условията, реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на община Брезник. Наредбата е приета с решение от 13 октомври, 2016 година на Общински съвет-Брезник. Оспорва се задължението на родителя или настойника при записване, отписване или преместване на детето да представя служебна бележка, че не са налице финансови задължения към друга, респективно настоящата детска градина. Това според Окръжната прокуратура противоречи на член 9, б. „б“, член 81 и член 92 от Закона за местните данъци и такси, където е посочен специален ред, както и органите, които принудително събират неплатените такси.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...