Над 220 безработни от пернишка област, от които 159 млади хора се договаряха с работодатели на младежка трудова борса – СНИМКИ

225 търсещи работа лица от област Перник, от тях 159 младежи се включиха в проведената младежка трудова борса организирана от дирекция „Бюро по труда”, съобщиха за читателите на Zapadno.com от институцията.

17 работодатели от следните браншове: производство на електрически съоръжения шивашка промишленост, преработваща промишленост, търговия, ресторантьорство, услуги, както и Военно Окръжие – Перник заявиха 74 свободни работни места. Най-много работни места бяха заявени в областта на шивашката  промишленост, услугите, търговията и ресторантьорството. Младежка трудова борса премина при добра организация и голям интерес от търсещите работа лица и бе осъществен директен  контакт между тях и работодатели от различни браншове. Предоставена бе възможност за договаряне и сключването на трудови договори, като 27 от търсещите работа лица бяха поканени в съответните фирми да депозират допълнително документи с цел постъпване на работа.

Дирекция „Бюро по труда“ в град Перник осигури и специален щанд за запознаване на младежите с възможностите за работа в чужбина и работните места, заявени в сайта за работа в Европа EURES. Работодателите, бяха запознати с възможностите за търсене на работници от ЕС и условията за получаване на достъп до пазара на труда на граждани на трети страни.

Разгледайте снимки от провелата се младежка трудова борса:

Снимки: “Бюро по труда”-Перник

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...