Над 220 безработни от пернишка област, от които 159 млади хора се договаряха с работодатели на младежка трудова борса – СНИМКИ

225 търсещи работа лица от област Перник, от тях 159 младежи се включиха в проведената младежка трудова борса организирана от дирекция „Бюро по труда”, съобщиха за читателите на Zapadno.com от институцията.

17 работодатели от следните браншове: производство на електрически съоръжения шивашка промишленост, преработваща промишленост, търговия, ресторантьорство, услуги, както и Военно Окръжие – Перник заявиха 74 свободни работни места. Най-много работни места бяха заявени в областта на шивашката  промишленост, услугите, търговията и ресторантьорството. Младежка трудова борса премина при добра организация и голям интерес от търсещите работа лица и бе осъществен директен  контакт между тях и работодатели от различни браншове. Предоставена бе възможност за договаряне и сключването на трудови договори, като 27 от търсещите работа лица бяха поканени в съответните фирми да депозират допълнително документи с цел постъпване на работа.

Дирекция „Бюро по труда“ в град Перник осигури и специален щанд за запознаване на младежите с възможностите за работа в чужбина и работните места, заявени в сайта за работа в Европа EURES. Работодателите, бяха запознати с възможностите за търсене на работници от ЕС и условията за получаване на достъп до пазара на труда на граждани на трети страни.

Разгледайте снимки от провелата се младежка трудова борса:

Снимки: “Бюро по труда”-Перник

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...