Вестник “Галерия: Рекет за 200 000 заради златото в Трън

Фирма “Евромакс сървисиз” ЕООД излезе с официална позиция по повод публикация във вестник “Галерия” със заглавието “Рекет за 200 000 заради златото в Трън”. Фирмата има инвестиционно предложение за добив на подземни богатства в района на Трън.

Чрез позицията си фирмата иска да запази принципа на равнопоставеност и да се избегне сензационното
отразяване на темата. Публикуваме без редакторска намеса писмото, което е изпратено до медиите и адресирано до обществото:

30.03.2017

Позиция на „Евромакс Сървисиз“ ЕООД във връзка с публикацията в броя от миналата седмица на вестник „Галерия“ под заглавие „Рекет за 200 000 заради златото в Трън“:

Нямаме право да изнасяме каквато и да било информация по случая, за да не се възпрепятстват извършваните в момента проверки от Прокуратурата.

Въпреки че изложената информация във вестника е истина, на този етап се налага да оставим случая без коментар.

Преди повече от месец сме подали сигнал в Прокуратурата. Дали се касае за изнудване или друг вид наказуемо деяние предстои компетентните органи да установят и да се произнесат. Предоставили сме всички необходими данни и документи.

Изразяваме огромно съжаление, че обстоятелствата са добили публичност. Надяваме се да се вземат мерки да не се случва отново занапред. Несъмнено това дискредитира усилията на всички ни да спазваме установените стъпки за защита на страните при разследване.

Тази тема е изключително важна и показателна. В обществен интерес е в бъдеще тя да добие публичност и да стане достояние на всички, които имат желанието да развиват бизнес в подобна среда, защото никой не е застрахован от подобни атаки.

В момента обаче темата е чувствителна за нашите служители и техните семейства. Случилото се ги прави уязвими и ние няма да допуснем никакъв психологически натиск върху тях.

Разчитаме, че разследващите органи ще работят по случая бързо, компетентно и безпристрастно.

Това е единствената причина да призовем всички граждани и медии да проявят разбиране и да не търсят от нас допълнителни коментари по темата. Оставаме на разположение за информация по всички други въпроси, свързани с проекта и дейността ни в Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...