Председателят на фондация “Отворена врата”: Трънско е много красиво, но истината е, че няма работа и младите бягат от там

Младите хора не се задържат в община Трън заради липсата на препитание. Това сподели председателят на фондация “Отворена врата”-Перник инженер Ирена Георгиева след разговор с кмета Станислав Николов.

Фондацията и 37 младежи от Македония, Турция, Румъния, Словакия, Италия, Гърция и България бяха специални гости на общинската администрация в Трън. Срещата се състоя вчера, а гостите се докоснаха до магията на съкровищницата на трънско – Музея на бусинската керамика, Музея на киселото мляко, скалния параклис “Света Петка” и Ждрелото на река Ерма.

“За съжаление безработицата навсякъде ни тормози и се опитваме да решаваме проблемите съвместно. Идеята на проекта е да обменим добри практики, за да може всяка една държава да каже по какъв начин тя се бори с безработицата. Точно заради това посещаваме местните администрации – съответно Трън като най-висок процент безработица.”, каза председателят на фондацията инженер Ирена Георгиева.

Кметът на Община Трън Станислав Николов е споделил на инженер Георгиева за реалността относно безработицата в региона. “За съжаление повечето от младите хора не стоят там, защото всеки търси по някакъв начин да се спасява и гледа към София, за да може да преживява. Районът е много красив, но истината е, че няма работа.”, сподели още председателят на фондация “Отворена врата”.

Виж също...

1 Response

  1. инж. В.Колева каза:

    Поздравявам инж.Георгиева като председател на фондацията за постигнатия успех по проекта – дано повече хора са толкоз находчиви като нея и екипът с който работи. УСПЕХ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...