Председателят на фондация “Отворена врата”: Трънско е много красиво, но истината е, че няма работа и младите бягат от там

Младите хора не се задържат в община Трън заради липсата на препитание. Това сподели председателят на фондация “Отворена врата”-Перник инженер Ирена Георгиева след разговор с кмета Станислав Николов.

Фондацията и 37 младежи от Македония, Турция, Румъния, Словакия, Италия, Гърция и България бяха специални гости на общинската администрация в Трън. Срещата се състоя вчера, а гостите се докоснаха до магията на съкровищницата на трънско – Музея на бусинската керамика, Музея на киселото мляко, скалния параклис “Света Петка” и Ждрелото на река Ерма.

“За съжаление безработицата навсякъде ни тормози и се опитваме да решаваме проблемите съвместно. Идеята на проекта е да обменим добри практики, за да може всяка една държава да каже по какъв начин тя се бори с безработицата. Точно заради това посещаваме местните администрации – съответно Трън като най-висок процент безработица.”, каза председателят на фондацията инженер Ирена Георгиева.

Кметът на Община Трън Станислав Николов е споделил на инженер Георгиева за реалността относно безработицата в региона. “За съжаление повечето от младите хора не стоят там, защото всеки търси по някакъв начин да се спасява и гледа към София, за да може да преживява. Районът е много красив, но истината е, че няма работа.”, сподели още председателят на фондация “Отворена врата”.

Виж също...

1 Response

  1. инж. В.Колева каза:

    Поздравявам инж.Георгиева като председател на фондацията за постигнатия успех по проекта – дано повече хора са толкоз находчиви като нея и екипът с който работи. УСПЕХ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...