Първокласниците на основното училище в Ноевци показаха, че могат да четат правилно на “Празник на буквите”, а класният им ръководител ги почерпи с торта

“Празник на буквите” се проведе в основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци, чрез който първокласниците са показали на родители и учители, че могат да четат правилно и са изучили буквите от азбуката, научи Zapadno.com.

“В ОУ “Христо Смирненски” с. Ноевци отново е оживено и цари празнично настроение. Денят е единствен и неповторим, вълнуващ и тържествен – за първокласниците, за техните родители, за учителката им г-жа Нели Милушева, за техните родители, за цялото училище. Като че ли беше вчера, когато децата плахо прекрачиха училищния праг, а ето, че вече са изучили всички букви и могат да четат. Това бе увенчано с Празника на буквите, който събра на мило тържество ученици, щастливи родители и гости.”, съобщиха от училището.

Празникът се провежда ежегодно в края на месец март, когато се приключва изучаването на буквите. Ученици от 3 клас са помогнали на първолаците при представянето им за празника. От днес първокласниците на школото в Ноевци се разделиха с буквара и посрещнаха новата си приятелка – читанката. Това каза директорът на училището Ирена Асенова.

“Беше едно прекрасно тържество за децата и за родителите. Учениците представиха няколко драматизации, стихчета за буквите, много песни и танци. Накрая празника завърши с една прекрасна торта – подарък от класната, а от училището им подарихме по една книжка и удостоверение за грамотност.”, допълни Ирена Асенова.

Снимки: ОУ “Христо Смирненски”

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...