Първокласниците на основното училище в Ноевци показаха, че могат да четат правилно на “Празник на буквите”, а класният им ръководител ги почерпи с торта

“Празник на буквите” се проведе в основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци, чрез който първокласниците са показали на родители и учители, че могат да четат правилно и са изучили буквите от азбуката, научи Zapadno.com.

“В ОУ “Христо Смирненски” с. Ноевци отново е оживено и цари празнично настроение. Денят е единствен и неповторим, вълнуващ и тържествен – за първокласниците, за техните родители, за учителката им г-жа Нели Милушева, за техните родители, за цялото училище. Като че ли беше вчера, когато децата плахо прекрачиха училищния праг, а ето, че вече са изучили всички букви и могат да четат. Това бе увенчано с Празника на буквите, който събра на мило тържество ученици, щастливи родители и гости.”, съобщиха от училището.

Празникът се провежда ежегодно в края на месец март, когато се приключва изучаването на буквите. Ученици от 3 клас са помогнали на първолаците при представянето им за празника. От днес първокласниците на школото в Ноевци се разделиха с буквара и посрещнаха новата си приятелка – читанката. Това каза директорът на училището Ирена Асенова.

“Беше едно прекрасно тържество за децата и за родителите. Учениците представиха няколко драматизации, стихчета за буквите, много песни и танци. Накрая празника завърши с една прекрасна торта – подарък от класната, а от училището им подарихме по една книжка и удостоверение за грамотност.”, допълни Ирена Асенова.

Снимки: ОУ “Христо Смирненски”

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...