Експерти на НАСА се спряха на българската домашна лютеница, която ще бъде включена в обновяването на менюто на космонавтите

Българската домашна лютеница ще фигурира в менюто на космонавтите. Това решиха експерти от НАСА след дълги изпитания на различни храни от континентите на Земята, научи Zapadno.com.

Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА) е решило да промени необновяваното от десетилетия космическо меню на космонавтите. Космическа храна е храната, която се приготвя специално за използване в условията на открития космос. Поради специфичните условия на работа и живот на космонавтите в условията на безтегловност и продължително прекарване на живота в затворения космически кораб, има много по-различни изисквания към нея спрямо нормалната храна на Земята. Оказало се, че българската лютеница е издържала всички изпитания свързани с изискванията за космическа храна. Експертите смятат да внедрят лютеницата в най-скоро време. В момента се водят преговори с няколко български фирми, които произвеждат от подправената зеленчукова салата в буркан като “домашна”. Заради спецификата на работа на космонавтите няма да присъства лютеница тип “лютивка” от съображения за сигурност на екипажа на космическите кораби.

Всъщност всичко, което прочетохте до това изречение е пълна измислица на Zapadno.com, целяща да се пошегува с вас и да ви разсмее на 1 април – Денят на шегата. Този ден се празнува в различни страни по света на 1 април всяка година. Денят на шегата не е официален празник, но е спечелил широка популярност и се празнува като ден, в който много хора се шегуват и разказват забавни небивалици на своите приятели, семейство, учители, съседи и колеги.

Една от версиите за началото на традицията да се шегуваме е свързана с Франция, по времето на Луи 14-ти и смяната на Юлианския календар с Григорианския. Кралят издал закон, с който въвежда датата 1 април за начало на календарната година на мястото на 1 януари. Френските поданици се възпротивили на тази идея и в знак на протест на следващата година изпратили новогодишни картички на 1 април. Законът не влязъл в сила, но изпращането на картички се запомнило като шега, свързана с датата 1 април. През следващите години французите продължили да измислят различни шеги, които се правели в този ден.

Честит 1 април с пожелание за много шеги и усмивки през днешния слънчев ден!

П. С. Останалите публикациите, които са качени или ще бъдат публикувани в сайта са реални.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...