Председателят на партия “Воля” и варненски бизнесмен Веселин Марешки предложи коалиция за управление на България с ГЕРБ и ДПС

Най-европейският вариант за управление на България е между ГЕРБ, ДПС и партия „Воля”. Това коментира в предаването „Събуди се” по “Нова телевизия” Веселин Марешки.

„Воля” е част от следващия парламент. Първо да поздравим победителите. Тяхна е ролята за съставяне на кабинет, те канят на преговори и разговори, те си избират партньорите. Не сме се чували още, не сме водили разговори. Предполагам, че следващата седмица, ако имат желание, ще ни поканят”, заяви бизнесменът. „Няма как да участваме като подкрепящи, можем да сме само партньори в едно управление и да носим нашата отговорност”, категоричен е Марешки.

Според него има три варианта за управление на България при настоящето разпределение на партиите в парламента. „Единият е изцяло европейският. Този, в който участват единствените евроатлантически ориентирани формации – ГЕРБ, ДПС и „Воля”. Това са единствените формации, които почтено излязоха пред избирателя – самостоятелно, със собственото си лице и програма, а не с безпринципни коалиции”, коментира Марешки. И подчерта, че и ДПС е приета в Европа. Освен това добави, че ако ще участва в правителство, ще иска коалиционно споразумение с ГЕРБ.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...