Артистът Рени от цирк “Рио”: Публиката в Брезник не беше голяма, но беше гостоприемна и топла, цирковото изкуство започва да се съживява – ВИДЕО

Артистът Рени от цирк “Рио”, който изнесе представление преди 2 дни в Брезник сподели, че местната публика е била гостоприемна. Цирковото изкуство на България е било на второ място в света преди години, но започва отново да се съживява, сподели още тя пред камерата на Zapadno.com.

Рени се занимава с цирково изкуство от 1977 година. Тренирала е спортна гимнастика, но впоследствие започнала да се занимава с цирк. “Цирковото изкуство много ми харесваше и като гимнастичка съм посещавала всички програми. Един човек от цирка дойде и разговаря с мен дали желая да стана цирков артист.”, сподели Рени. Преди години тя е работила в Главна дирекция “Български циркове”, откъдето са я изпращали на участия в различни точки на света.

Цирк „Рио“ е създаден през 2014 година от 5-членно семейство циркови артисти. Прави успешни представления в цяла България, предимно по читалищни сцени. Цирковата програма се състои от разнообразни циркови жанра, сред които дресура на различни видове животни, пригодени за изяви по сцени. Най-малкият участник в трупата се казва Райа и е на 4 години и половина, а най-порасналия – Рени. Към фамилния цирк скоро ще се присъедини още един член, който сега е на 1 година.

На сцената на читалище “Просвещение-1870”, където се проведе представлението на цирк “Рио” Рени показа въздушна акробатика и дресура на гълъби. Тя гостуваше за първи път в Брезник и сподели, че е останала с добри впечатления от местната публика. “Гостоприемни, топли хора са. Случвало се е на много места да има по-голяма посещаемост, но по-студена публика. Докато тук не бяха много, но пък много топли и гостоприемни хора.”, каза тя.

От година на година за цирковото изкуство в България става все по-трудно да съществува. Въпреки това усещането на артиста Рени е, че циркът започва да се съживява като забавление в обществото. “Надявам се, че пак ще тръгне цирковото изкуство. Българските циркови артисти бяха втори в света като качество и като артистичност. Първи бяха руснаците. Но при нас така се развиха нещата, че всичко отиде на заден план.”, сподели още тя.

По-лесно за един артист е да работи в голям цирк, отколкото във фамилен. Но и семейният цирк си има своите плюсове.

Вижте какво още каза артистът Рени за цирковото изкуство пред камерата на Zapadno.com:

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...