Съдия Веселин Хайдушки изнесе лекция на седмокласници от Брезник по темите за детското насилие и хулиганските прояви на непълнолетни лица – СНИМКИ

Брезнишкият районен съд изнесе лекция на ученици от СУ “Васил Левски”. Лектор беше председателят на Районен съд-Брезник съдия Веселин Хайдушки, съобщиха за читателите на Zapadno.com от институцията.

Лекцията беше изнесена пред седмокласници от брезнишката гимназия. Темата на съдебния урок беше ” Хулигански прояви на непълнолетни лица и последици. Детско насилие”. Чрез лекцията децата научиха какви са видовете хулигански прояви, санкциите свързани с тях, какво представлява детското насилие и други важни детайли по темата.

Миналата седмица в училището съдиите Роман Николов и Веселин Хайдушки изнесоха две лекции. Темите на уроците бяха: „Представяне на професиите съдия, прокурор и следовател и запознаване със статута на магистратите“ и трафика на хора. Беседите са част от програмата „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която се реализира за втора поредна година в брезнишката гимназия. Инициативата е по споразумение за сътрудничество между Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, съгласувано с Регионално управление на образование-Перник. До края на учебната 2016/2017 година учениците от 7 до 12 клас на СУ „Васил Левски“ ще научават повече за съдебната система и правата им като граждани на Република България.

Разгледайте снимки от провелата се днес лекция в брезнишката гимназия:

Снимки: Районен съд-Брезник

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...