Съдия Веселин Хайдушки изнесе лекция на седмокласници от Брезник по темите за детското насилие и хулиганските прояви на непълнолетни лица – СНИМКИ

Брезнишкият районен съд изнесе лекция на ученици от СУ “Васил Левски”. Лектор беше председателят на Районен съд-Брезник съдия Веселин Хайдушки, съобщиха за читателите на Zapadno.com от институцията.

Лекцията беше изнесена пред седмокласници от брезнишката гимназия. Темата на съдебния урок беше ” Хулигански прояви на непълнолетни лица и последици. Детско насилие”. Чрез лекцията децата научиха какви са видовете хулигански прояви, санкциите свързани с тях, какво представлява детското насилие и други важни детайли по темата.

Миналата седмица в училището съдиите Роман Николов и Веселин Хайдушки изнесоха две лекции. Темите на уроците бяха: „Представяне на професиите съдия, прокурор и следовател и запознаване със статута на магистратите“ и трафика на хора. Беседите са част от програмата „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която се реализира за втора поредна година в брезнишката гимназия. Инициативата е по споразумение за сътрудничество между Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, съгласувано с Регионално управление на образование-Перник. До края на учебната 2016/2017 година учениците от 7 до 12 клас на СУ „Васил Левски“ ще научават повече за съдебната система и правата им като граждани на Република България.

Разгледайте снимки от провелата се днес лекция в брезнишката гимназия:

Снимки: Районен съд-Брезник

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...