Здравните инспектори регистрираха 2 случая на варицела за изминалата седмица – в Брезник и село Ноевци, както и един на чревна инфекция в Трън

Три случая на заболявания от групите на капковите и чревни инфекции в общините Брезник и Трън са регистрирани през изминалата седмица от Регионална здравна инспекция-Перник, научи Zapadno.com.

Два случая на заболяване с варицела са регистрирани в брезнишко – единият в град Брезник, а другият в село Ноевци. За цялата пернишка област общите случаи на варицела за периода от 27 март до 2 април са 6. Варицелата позната още като лещенка, е вирусна заразна болест, главно сред деца до 10 години. Тя протича леко с обрив по кожата, без да оставя следи. Инкубационният период е от 11 до 21 дни.

От групата на чревните инфекции един случай на ентероколит е регистриран в град Трън, от общо 8 за областта. Ентероколитът е възпаление на дебелото черво и тънките черва, което се случва в остра или хронична форма. Хроничен ентероколит често се случва на фона на някои чревна инфекция или не са напълно излекувани от остър ентероколит.

През изминалата седмица инспекторите на РЗИ са извършили 192 проверки в областта. От дирекция “Обществено здраве” са съставили един акт за този период.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...