Кметът на Трън Станислав Николов е внесъл ново предложение за провеждане на референдум за златодобив в трънско

В понеделник кметът на Община Трън Станислав Николов отново е внесъл предложение за произвеждане на референдум. Това каза доктор Весели Шишкова от Общински съвет-Трън на провелото се вчера извънредно заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Местният референдум за златодобив на територията на общината трябваше да се проведе на 26 март заедно с предсрочните парламентарни избори. Заради допуснати грешки по подготвянето на общественото допитване. Така на 22 март трънските парламентаристи отмениха решението си за провеждане на референдум.

„Отмяната на решението вие всичките знаете за какво беше. Решението е продиктувано от факта, че ние не трябва да се вкарваме в спиралата на съдебните заседания, жалби, отменяне на решения и отново жалене в по-висша инстанция. Накрая да направим един референдум, в който да няма никакъв смисъл и да ни оспорват самата процедура. Вчера (бел. ред. понеделник) е внесено отново предложение от кмета за провеждане на референдум. В момента изборните книжа се съгласуват с Областната управа, с ЦИК. Така че, когато вземем решение за провеждане на референдум, утвърдим въпроса и изборните книжа да нямаме проблем с процедурата. Вероятно пак ще има някакви жалби. Идеята на Общинския съвет е да има референдум и не смятам, че повече трябва да се коментира това дали сме Троянски кон.“, каза доктор Весели Шишкова на извънредната сесия.

Няколко от общинските съветници си размениха реплики по темата с референдума. От общинската управа поясниха, че най-вероятно в началото на месец юни ще се проведе местен референдум за златодобив в трънско.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...