Шосето по пътя Брезник – Перник, между отбивката за село Расник и началото на Мещица вече не тресе, фирма по пътно поддържане положи нов асфалт и подобри отводняването – СНИМКИ

Проблемната отсечка по пътя Брезник – Перник с напречните неравности на настилката е ремонтирана, предаде репортер на Zapadno.com.

Повече от година шосето в отсечката между отбивката за селата Расник и Радуй и началото на село Мещица беше изпълнено с неравности. Нагънатият асфалт предизвикваше разтресване на всички превозни средства, които преминаваха от там. Шосето е част от път II-63, който пък е към Републиканската пътна мрежа и се поддържа от Агенция “Пътна инфраструктура”. Оказа се, че изкуствено създадени гьолове за напояване на селскостопански животни са причината да се появят неравности на асфалта, както и липсата на добро отводняване на пътя.

“В началото на строителния сезон е предвидено да бъдат извършени локални ремонти на второкласния път ІІ-63 Перник – Брезник. В края на миналата година експерти на Института по пътища и мостове към АПИ извършиха оглед на отсечката и въз основа на техните указания ще бъдат предприети ремонтни дейности. В участъка след с. Мещица, където има напречни неравности на настилката, отсечката ще бъде фрезована, ще се положи нов асфалт и ще се подобри отводняването.”, отговориха от пресцентъра на АПИ в началото на месец февруари, тази година.

В средата на месец март започна ремонтът на проблемния участък между Брезник и Перник. До края на март бяха въведени временни ограничения на движението в района на ремонтните дейности. „Това е най-ниската точка в района. Тук се събира водата на една баричка от село Расник. Досега не се е случвал подобен проблем по шосето в тази отсечка.“, каза ръководителят на екипа, който ремонтира пътя.

Преди финализиране е полагането на бетонни корита между шосето и ливадите.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...