Шосето по пътя Брезник – Перник, между отбивката за село Расник и началото на Мещица вече не тресе, фирма по пътно поддържане положи нов асфалт и подобри отводняването – СНИМКИ

Проблемната отсечка по пътя Брезник – Перник с напречните неравности на настилката е ремонтирана, предаде репортер на Zapadno.com.

Повече от година шосето в отсечката между отбивката за селата Расник и Радуй и началото на село Мещица беше изпълнено с неравности. Нагънатият асфалт предизвикваше разтресване на всички превозни средства, които преминаваха от там. Шосето е част от път II-63, който пък е към Републиканската пътна мрежа и се поддържа от Агенция “Пътна инфраструктура”. Оказа се, че изкуствено създадени гьолове за напояване на селскостопански животни са причината да се появят неравности на асфалта, както и липсата на добро отводняване на пътя.

“В началото на строителния сезон е предвидено да бъдат извършени локални ремонти на второкласния път ІІ-63 Перник – Брезник. В края на миналата година експерти на Института по пътища и мостове към АПИ извършиха оглед на отсечката и въз основа на техните указания ще бъдат предприети ремонтни дейности. В участъка след с. Мещица, където има напречни неравности на настилката, отсечката ще бъде фрезована, ще се положи нов асфалт и ще се подобри отводняването.”, отговориха от пресцентъра на АПИ в началото на месец февруари, тази година.

В средата на месец март започна ремонтът на проблемния участък между Брезник и Перник. До края на март бяха въведени временни ограничения на движението в района на ремонтните дейности. „Това е най-ниската точка в района. Тук се събира водата на една баричка от село Расник. Досега не се е случвал подобен проблем по шосето в тази отсечка.“, каза ръководителят на екипа, който ремонтира пътя.

Преди финализиране е полагането на бетонни корита между шосето и ливадите.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...